SON DAKİKA

Çin’de büyüme tahminlerin altında kaldı

Çin’de büyüme tahminlerin altında kaldı
expand

Bloomberg’in anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini ise yüzde 5,1 olarak belirlenmişti.

Çin ekonomisi, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,3 büyüme göstermişti. İkinci çeyrek verileri çeyreklik bazda incelendiğinde, ekonomi yüzde 0,7 büyüme kaydetti. İlk çeyrekte ise bu büyüme oranı yüzde 1,6 olarak gerçekleşmişti.

İstatistik Bürosu’ndan yapılan açıklamada, dış ortamın karmaşıklığına ve iç talebin yetersizliğine vurgu yapıldı. Büyümedeki yavaşlamanın, olumsuz hava koşulları ve sel gibi kısa dönemli faktörlerin etkisiyle meydana geldiği belirtildi.

Ülkede perakende satışlar Haziran ayında yüzde 2 artarak, Aralık 2022’den bu yana en yavaş artışı kaydetti. Aynı zamanda, sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 5,3 artış göstererek tahminlerin üzerinde bir performans sergiledi.

Bu veriler, Çinli yetkililerin ekonomiyi desteklemek için harcamaları artırma konusunda daha fazla çaba göstermesi gerektiğini ortaya koyuyor. Australia & New Zealand Banking Group Kıdemli Ekonomisti Raymond Yeung, “Bugün açıklanan verilerde en dikkat çekici olan, zayıf gelen perakende satışlar. Hanehalkı tüketimi çok zayıf. Ücretlerdeki düşüş ve genç işsizliğin artmasıyla hanehalkı harcamalarının temkinli kalmasını bekliyoruz” değerlendirmesini yaptı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu