EKONOMİ

‘Carry trade diyemezsiniz’

ANKARA Milliyet – Şimşek, Maliye Hesap Uzmanları Vakfı’nın toplantısında yaptığı konuşmada, enflasyonu düşürme çalışmaları için de “Tekerleği yeniden keşfetmeyeceğiz” derken, “Sıkı para ve maliye politikası, hedeflerle uyumlu gelirle politikası, yapısal dönüşüm ve verimlilik artışı; reçete bu” ifadesini kullandı. Şimşek, “Dezenflasyonun eşiğindeyiz. Eylülde 40’lı rakamları görebiliriz ama süreç uzun ve sabır gerektiren bir süreçti” dedi.

Eylem planı yok, fiili mücadele var

Mehmet Şimşek, “Kamuda tasarruf ve harcama disiplinini sağlayacağız, vergi muafiyet ve istisnaların gözden geçirilmesi çalışmamız devam ediyor, vergide adalet ve etkinlik paketi çalışmalarımız sürüyor, kayıt dışılıkla mücadele için bir eylem planı açıklamayacağız, fiili olarak mücadele edeceğiz” ifadesini kullandı.

BB notlama başladı

Merkez Bankası rezerviyle kaygıların gündem maddesi olmaktan çıkacağını belirten Bakan Şimşek, kur oynaklığında da düşüş olduğuna dikkat çekerek, “Piyasa bugün itibarıylabizi BB civarında bir notla fiyatlamaya başladı” şeklinde konuştu. Şimşek, Türkiye’nin yüksek borçlu bir ülke olmadığını ifade etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu