SON DAKİKA

Borsa’da spor kulüpleri arasında sadece bir takım kazandırdı

Borsada spor kulüpleri arasında sadece bir takım kazandırdı
expand

Geçtiğimiz ay Borsa İstanbul’da düşüş eğilimi dikkat çekerken, spor hisselerinde de değer kayıpları yaşandı.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar yüzde 10,5, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ yüzde 21,8, Fenerbahçe Futbol AŞ ise yüzde 25,9 oranında değer kaybetti.

YIL BAŞINDAN BU YANA EN FAZLA FENERBAHÇE KAZANDIRDI

Spor şirketlerinin yıl başından bu yana gösterdiği hisse performanslarına bakıldığında, Fenerbahçe yüzde 53,2, Trabzonspor yüzde 38,5, Galatasaray yüzde 25,4 oranında kazanç sağlarken, Beşiktaş yüzde 37,3 oranında kayıp yaşadı.

Açıklanan bilançolar, yapılan transferler, transferlerden elde edilen gelirler ve sponsorluk anlaşmalarıyla spor şirketleri, yıl başından bu yana borsada başarılı bir performans sergiledi.

Analistler, transfer sezonunun başlamasıyla birlikte spor hisselerinde hareketlilik yaşandığını belirtti.

Halka açık dört spor şirketi arasında en yüksek piyasa değerine sahip kulüp olan Fenerbahçe, temmuz ayını 13 milyar 867 milyon 98 bin lira piyasa değeriyle kapattı.

Fenerbahçe’yi, 8 milyar 532 milyon lira ile Galatasaray, 7 milyar 224 milyon lira ile Beşiktaş, 5 milyar 575 milyon lira ile Trabzonspor izledi.

Borsada işlem gören 4 spor şirketinin Aralık 2023, Haziran 2024, Temmuz 2024, kapanış fiyatı, değişimi, 2023 sonuna göre farkı ve piyasa değeri şöyle:

Borsada spor kulüpleri arasında sadece bir takım kazandırdı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu