SON DAKİKA

Biden’dan Trump’a: ”ARTIK DURMAK ZORUNDA” | VİDEO

KAYNAKCNN TÜRK

“HAİTİLİLERİ SINIR DIŞI EDECEĞİM”

2024 ABD başkanlık seçimlerinde cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, “Sprinfield’da köpekleri yiyorlar. Ülkemize giren insanlar, kedileri yiyor. Burada yaşayan insanların evcil hayvanlarını yiyorlar” ifadeleriyle göçmenleri suçlamıştı.

Trump, başkanlık seçimi öncesi gerçekleşen münazarada sarf ettiği bu sözlerle oldukça tepki çekse de bu konudaki iddialarını sürdürdü. Kaliforniya eyaletinde açıklamalarda bulunan Trump, başkan seçildiği takdirde “Springfield’da büyük sınır dışılar” başlatacağını söyledi.

Trump, “Ülkemizdeki en büyük sınır dışını yapacağız” dedi ve ekledi:

“Venezuela’daki hapishanelerini boşalttılar, suçlularını boşalttılar, yuvaları boşalttılar. Onlara kötü insanların yuvaları diyorlar. Hepsi şimdi Amerika Birleşik Devletleri’nde ve şimdi şehirleri ele geçiriyorlar.”

”HAİTİLİ GÖÇMENLERİ SALDIRI ALTINDA BIRAKIYOR”

Trump’ın gerçekliği kanıtlanamamış bu iddialarını yinelemesine ise ABD Başkanı Biden’dan tepki geldi. Biden, “Artık dur” dedi.

“Gururlu bir topluluk olan Haitili-Amerikalılar şu anda ülkemizde saldırı altında olan bir topluluk. Bu sadece yanlış. Amerika’da buna yer yok. Trump yaptıklarına bir son vermeli. Artık durmak zorunda.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu