SON DAKİKA

Biden’dan Rusya’ya gözdağı: ‘Bu savaştan Putin değil, Ukrayna galip çıkacak’ | Video

KAYNAKCNN TÜRK

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sürerken, ABD Başkanı Joe Biden Rusya’ya “Şurası açık ki bu savaştan Putin galip çıkmayacak, Ukrayna galip çıkacak” ifadeleriyle gözdağı verdi.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Washington’da ABD Başkanı Joe Biden’ı ziyaret etti. Beyaz Saray’da bir araya gelen iki liderin gündemi Rusya-Ukrayna savaşı, Orta Doğu’daki durum ve Hint-Pasifik bölgesindeki gelişmelerdi. İki liderin görüşmesi ABD’nin Ukrayna’ya sağladığı uzun menzilli füzelerin, Rusya topraklarında kullanılmasına yönelik tartışmaların gölgesinde gerçekleştirildi.

Görüşme öncesinde açıklamalarda bulunan Biden, Rusya’ya gözdağı verirken, Ukrayna’ya karşı desteklerini de yineledi.

–          “Amerika Birleşik Devletleri, Rusya’nın saldırısına ve saldırganlığına karşı savunurken Ukrayna’ya yardım etmek için sizinle birlikte durmaya kararlıdır”

Biden, Putin’in ABD ile Rusya arasındaki olası bir doğrudan çatışma ihtimaline ilişkin sözlerine tepkisi sorulduğunda ise “Vladimir Putin hakkında fazla düşünmüyorum” yanıtını verdi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise, Rusya’nın Ukrayna topraklarından çıkmasıyla savaşın hemen sona erebileceği belirtildi.

–          “Bu savaş sona erebilir. Bu savaş, Ukrayna’da gördüğümüz savaş, Rusya’nın saldırganlığı bugün sona erebilir. Rusya birliklerini Ukrayna’dan çıkarabilir ve bu sona erebilir. Yani bu tür bir söylem inanılmaz derecede tehlikeli, ancak yeni değil. Kesinlikle yeni değil”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu