SON DAKİKA

Biden’dan orduya ‘nükleer’ talimatı: ‘Çok gizli’ plana onay | Video

KAYNAKMariye Ekinci | CNN TÜRK

Yunus Paksoy’un The New York Times’tan aktardığı bilgiye göre, ABD Başkanı Biden,  Amerikan ordusuna ‘Rusya, Çin ve Kuzey Kore ile muhtemel, koordineli nükleer çatışmalara hazır olun’ emri verdi. Paksoy ayrıca ABD istihbaratının, Rusya’nın K. Kore ve İran’a nükleer füze programlarında yardım edip etmediğine yönelik gerçeği de belirlemeye çalıştıklarını bildirdi.

“NÜKLEER ÇATIŞMAYA HAZIR OLUN!”

Paksoy’un konuya ilişkin açıklamaları şöyle:

“Birkaç ay önce ABD Başkanı Biden, yakın zamanda birden fazla nükleer silaha sahip düşman ülke için nükleer silahların kullanımına ilişkin güncellenmiş bir rehberi onayladı. Burada yeni stratejik belgeye göre ‘çok gizli ibareli’ Rusya, Çin ve Kuzey Kore ile nükleer çatışmaya hazır olunması talimatı verildiği söyleniyor.”

“Bu gizli ibareli belgenin neye dayandırıldığı noktası ise şöyle açıklanıyor” diyen Paksoy, “Pentagon’un bir strateji raporu var. Burada Çin’in 2030’a kadar bin nükleer silah, 2035’e kadar ise bin 500 nükleer silaha sahip olacağı, hatta programın çok daha önünde ilerlediği ve bu sayılara daha erken ulaşacağı söyleniyor. Bu noktada Mart ayında her dört bir yılda güncellenen nükleer silahları kullanma rehberinde Rusya, Çin ve K. Kore ile çatışmalara hazır olunması talimatı verildiği ve bu konuda gerekli düzenlemelerin Amerikan Ordusu tarafından yapılacağı söyleniyor.” ifadelerini kullandı.

Bidendan orduya nükleer talimatı: Çok gizli plana onay | Video

Bu bilginin NYT tarafından son dakika olarak geçtiğini vurgulayan Yunus Paksoy, “Önemli bir bilgi bu. Biz de bunu aylardır konuşuyorduk aylardır. “Acaba Tayvan’da mı bir şeyler patlayacak, acaba Rusya mı taktik nükleer silah kullanacak, acaba İsrail böyle bir şey yapabilir mi?” derken ABD’nin üç ülke belirlediği (Rusya, Çin ve K. Kore) ve bunların birlikte çalışarak nükleer çatışma çıkarabileceği söyleniyor.” dedi.

RUSYA, K. KORE VE İRAN’A NÜKLEER FÜZE PROGRAMLARINDA YARDIM EDİYOR MU?

Paksoy sözlerine şöyle devam etti:

Ayrıca Amerikan istihbarat teşkilatı şunu da belirlemek istiyormuş, Rusya, K. Kore ve İran’a nükleer füze programlarında yardım ediyor mu? Bunu da belirlemeye çalışıyorlar. Rusya ve Çin’in halihazırda tatbikatlar yaptığını da söylüyorlar. Bütün bunları göz önüne alarak bir güncelleme yapma gereği duymuş Amerikan Devleti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu