SON DAKİKA

Biden çekildi, seçimin kaderi değişti! Şimdi ne olacak?

Biden çekildi, seçimin kaderi değişti Şimdi ne olacak
expand

KAYNAKCNN TÜRK

Haftalarca direnerek ‘Adaylıktan çekilmeyeceğim’ ifadelerini kullanan ABD Başkanı Joe Biden baskılara direnemedi ve adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Bu kararı ile başkanlık seçimlerinin kaderini değiştiren Biden, adaylıktan çekilme açıklamasında Kamala Harris’i işaret ederek kendisine tam destek verdiğini ifade etti. Dört yıl önce onu Başkan Yardımcısı yapmasının hayatı boyunca aldığı en iyi karar olduğunu söyledi.

Demokratlar’ın Biden’ın izinden giderek, Demokrat Parti Kongresi’ne bir aydan az süre kala belirsizlikten kaçınmak için başkan yardımcısının arkasında hizalanması muhtemel görünüyor.

Bunu yapmaları için birçok neden var. Bunlardan en önemlisi, Harris’in ilk siyah kadını başkan adayı olmasının engellenmesinin oluşturacağı görüntü ve bunun parti için kötü bir imaj oluşturacağı açık duruyor.

Ancak Kamala Harris’in lehine olduğu gibi aleyhine olan unsurlar da var. Anketler Harris’e olan kamuoyu desteğinin en az Biden kadar düşük olduğunu gösteriyor.

Öte yandan, Kamala Harris’in Başkan Yardımcılığı koltuğunda sarsıntılı günleri oldu ve eleştirilen odağına oturdu. Bunlardan en önemlisi, 2020 başkanlık yarışında gerçekleşti. Harris, Demokratlar’ın adayı olmak istemiş ancak çok kötü bir performans göstermişti.

Harris’i tercih etmek demokratlar için bir risk ama bu noktada güvenli bir seçenek yok. Gelecek ay yapılacak Demokrat Parti Kongresi çok kritik. Kongrede Harris’in ismi öne çıkmış olsa da işlerin nasıl gelişeceğini öngörmek ve kontrol etmek zor olacak.

Biden’ın çekilme kararı ile Cumhuriyetçiler artık olmayan bir ismi özenle hedef tahtasına koymuş oldu. Cumhuriyetçiler, tüm bir haftayı bugün artık yarışta olmayan bir adayı eleştirerek geçirdi. Biden’ın çekilmesiyle, Donald Trump önderliğindeki Cumhuriyetçilerin oyun planı bozuldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu