SON DAKİKA

Bayram yaklaşırken Gazze halkı gözyaşları içinde!

KAYNAKCNN TÜRK

“BAYRAM RUHU YOK, MOLOZLARLA YAŞIYORUZ”

Gazzeli kadın “Bayram ruhu yok, psikolojik olarak rahat değiliz. Uyuyoruz, köpek sesleriyle uyanıyoruz. Köpeklerle yaşıyoruz, yıkımın ortasında yaşıyoruz, molozların arasında yaşıyoruz, sürüngenlerin arasında yaşıyoruz.” ifadeleriyle anlattı.

Bayram yaklaşırken Gazze halkı gözyaşları içinde

BAYRAMIN YAKLAŞTIĞI GAZZE’DE HALK GÖZYAŞLARI İÇİNDE

İsrail saldırılarının aylardır aralıksız devam ettiği Gazze Şeridi, yaklaşan Kurban Bayramı’nı gözyaşları ile bekliyor. Her gün sevdiklerini kaybeden, evlerini, eşyalarını kaybeden Gazzeliler, moloz yığınları arasında hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Bayram yaklaşırken Gazze halkı gözyaşları içinde

Kurban Bayramı’nın önceden tatlılarla, süslemelerle kutlandığı Gazze’de, defalarca yerinden edilen Gazzelilerin şimdi ne tatlı yapacak malzemesi ne de çocuklarına kıyafet alacak parası var.

Bayram yaklaşırken Gazze halkı gözyaşları içinde

KURBAN BAYRAMI’NDA DA GAZZE’DE BURUKLUK HAKİM

Bayram yaklaşırken Gazze halkı gözyaşları içinde

“Çocuklarımız var, bayram yaklaşıyor ve ne balonumuz ne de oyuncağımız var, kızlar için saç tokamız bile yok, bunların maliyeti 50 şekel, çocukların hiçbiri ayakkabı giymiyor. Bayram için hazırlayacak bir şeyimiz de yok, kurban kesecek keçi de bulamıyoruz. Pasta ve tatlı yapmak istiyoruz. Çocuklar da babalarından bayram için kıyafet almasını istiyorlar ama babaları onları nereden satın alacak? Sekiz aydır işsiz, çadırdan çadıra taşınıyor, nereden bulacak? Babaları kendisini zar zor besleyebiliyor.”

Saldırılar öncesi bayram geldiğinde mutlu olduklarını, evlerini süslediklerini söyleyen Gazzelilerin evi şimdi molozlar arasındaki çadırlar. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu