TÜRKİYE

Başörtülü hakimi reddeden avukata dava

KAYNAKCNN TÜRK

Laikliğe aykırı olduğu iddiasıyla başörtülü hakimi reddetti. Hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Olay, Ankara’da yaşandı. Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 14 Mayıs’ta görülen duruşmada, “uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama” dosyasından tutuklu sanığın avukatı Alperen Demirdiş, “Türkiye cumhuriyeti laik bir hukuk devletidir. Anayasada mahkemenin bağımsızlığı teminat altına alınmıştır. Dini simgelerle görev yapan mahkeme başkanı ve üyesini reddediyorum” ifadelerini kullandı.

Başörtülü hakimi reddeden avukata dava

Demirdiş’in mahkeme başkanı ve üye hakimin başörtüsü ile duruşmaya çıkamayacağı gerekçesiyle reddihakim talebi sonrasında ise hakkında Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’nca dava açıldı. Hazırlanan iddianamede, hakimin başörtü takmasının 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nda düzenlenen “hakimin bakamayacağı haller” ve “hakimin reddi sebepleri” başlıklı 22 ve 24. Maddelerinde sayılan durumlar arasında bulunmadığı belirtildi.

Ankara 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede Demirdiş hakkında, “görevi kötüye kullanma” ve “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu