YAZARLAR

Bakış açımız pek çok şeyi belirliyor

Bu yıl Jüpiter İkizler’de dengesizliklere işaret ederken pek çok konuyu daha tutarsız kılmakta. Sizlere bu oynak süreci anlattım.

Sevgili okurlar, sizlere Jüpiter’in İkizler burcunda neden sıkıntılı olduğunu ve özellikle bu yıl nelere dikkat edeceğimizle ilgili bazı düşüncelerimi ifade edeceğim. Nasıl bir bitki belirli bir toprağı sever ve o toprakta gelişip büyüyebilirse, gezegenleri de öyle düşülebiliriz. Her gezegenin belirli bir doğası vardır. Kimisi Merkür gibi hızlı, kimi Venüs gibi dişil ya da Mars gibi mücadelecidir. Jüpiter bilgeliği, tecrübe etmeyi, gelişme ve büyümeyi anlatan bir güçtür. Sıcak ve nemli karakterdedir, başka deyişle hem aktif, eril hem de koruyucudur. Bu nedenle de iyicil, yaşamı destekleyen bir karaktere sahiptir. Jüpiter Yay ve Balık burçlarını yönettiği için, İkizler ve Başak’ta kendine uygun bir ortam bulamaz.

Doğal olarak Jüpiter’in İkizler’de ilerlediği yıllarda genel olarak ekonomik büyümede, inançlarla, siyasetle ilgili konularda dengesizlikler, istikrarsızlıklar daha sık ortaya çıkar. Jüpiter İkizler’in fazla değişken, çoğu zaman tutarsız havasında kendini köksüz hisseder ve istikrarlı, kalıcı sonuçlar vermez. İkizler’de eğitimi, öğrenme ve merak duygusunu destekler ancak çoğu zaman oradan oraya değişen, aşırılıklara giden bir bakış açısına işaret eder. Jüpiter’i İkizler’de olanlar fırsatları değerlendirmek konusunda çok hızlıdırlar ancak bu durum sürekli değişkenliğe, tutarsızlığa ve güvensizliklere de yol açabilir.

Jüpiter 10 Haziran 2025’e kadar İkizler burcunda kalacak. Maalesef bu dönemde Jüpiter’in zor durumda kalması hayatımızda tatmin ve istikrar bulmakta kafamızın karışık olduğunu göstermekte. Belki bu dönemde pek çok konu ile aynı anda ilgilenip, herhangi bir alana doğru dürüst odaklanamıyor olabiliriz. Bu dönemde insanlara ve fikirlerine, bakış açılarına güven duymakta zorlanıyor olabiliriz. Yine bu dönemde ahlak ve değer yargılarının zedelendiği, güvensizleştiği koşullardan geçiyoruz olabilir. Zira Jüpiter hayat görüşü ve felsefi konular yanında ahlak ve doğru davranış biçimleri ile alakalıdır.

Tüm bunlara ek olarak, bu yıl Jüpiter Balık burcunda ilerleyen Satürn’ün de yoğun baskısı altında kalmakta. Satürn’ün karesi gelişme ve büyüme, kalıcı bir ilerleme duygusunu kısıtlıyor ve bu durum Aralık ayının son günlerinde yine dikkat çekici olabilir. Kısaca bu dönemde pek çok konuda tuttarsızlıklar, güvensizlikler ve sonuçta elde var sıfır diyebileceğimiz bir süreçte ilerlemekteyiz. Böyle bir dönemi daha az sıkıntılı tamamlamak için sizlere kolaylık, fırsat ya da büyük projeler vaadeden kişileri çok iyi tanımaya ve incelemeye dikkat edin. Çoğu zaman kötü niyetli olmasalar bile, insanlar bilgisizlikten ve ya da aşırı fırsat düşkünlüğünden kayıplara uğrarlar. Dilimizde Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak deyimi tam anlamı ile bu durumu ifade eder. Böyle bir dönemde daha sakin akıl yürütmek ve yeteneklerimizi geliştirmek, yeni bilgiler öğrenmek yararlı olacaktır. Ancak akıl yürütme ve değerlendirme yapma konusunda daha kontrollü ve dengeli olmalıyız. Bu süreçte astrolojik haritalarında İkizler, Başak, Yay ve Balık burcu olanlar bu konularda daha çok deneyimle karşılaşabilirler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu