SON DAKİKA

Bakan Şimşek’ten “ekonominin seyri” mesajı: “Doğru yoldayız”

KAYNAKCNN TÜRK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonomide atılan adımları ve gelinen son durumu “ilk yılın muhasebesi” ifadesi ile paylaştı.

Şimşek “Program çalışıyor, politika önceliklerimizde kat ettiğimiz mesafe doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.” dedi.

Bakan mali disiplin, büyümede dengelenme, sürdürülebilir cari açık, dış finansmana erişimi olumlu adımların sürdüğü başlıklar olarak sıraladı.

Ayrıca rezerv birikimi, kur korumalı mevduattan çıkış süreci, dezenflasyon, güven, gri listeden çıkış süreci ve yapısal dönüşüm gibi başlıkların olumlu seyrettiğinin altını çizdi. Son rakamları paylaştı.

Bakan Şimşekten ekonominin seyri mesajı: “Doğru yoldayız”

Bakan ayrıca, “Harcama disiplini, tasarruf, vergide adalet ve verimlilik odaklı maliye politikasına devam edeceğiz. Uzun vadeli, sermaye benzeri dış finansmanı artırmak önemli hedefimiz. Kur Korumalı Mevduat stokunu kademeli olarak azaltmaya devam edeceğiz. Kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanı ile mücadelede kararlıyız.” diye diğer hedefleri de sıraladı.

Şimşek “Sonuç olarak; program çalışıyor ama daha kat edecek yolumuz var.” dedi ve “Enflasyonu tek haneye indirmek meşakkatli olsa da programımızı kararlılıkla uygulayarak başaracağız. Tüm hedeflerimize ulaşmakta kararlıyız.” diye de ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu