SON DAKİKA

Bakan Şimşek iş dünyası ile buluşacak

KAYNAKCNN TÜRK

Yeni vergi düzenlemesi iş dünyası temsilcileriyle buluşacak. Bakan Şimşek, reel sektör temsilcileriyle pazartesi günü bir araya gelecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bir süredir vergi adaletinin sağlanması ile kayıt dışılığın azaltılması hedefiyle yeni vergi düzenlemesi üzerinde çalışıyor. Vergi paketi hakkında iş dünyasının da görüşü alınacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek reel sektörün önde gelen kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek.

Bakan Şimşek iş dünyası ile buluşacak

Düzenleme iş dünyasını yakından ilgilendiren unsurları içerecek. Basına kapalı toplantıda Bakan Şimşek, reel sektörün görüş ve önerilerini bizzat dinleyecek. Pakette üretici, sanayici ve ihracatçılara ilişkin düzenlemeler öne çıkıyor. Şimşek o düzenlemelere dair detayları sektör temsilcileri ile paylaşacak.

Vergi adaletini sağlamayı hedefleyen pakette, çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi, doğrudan vergilerin payının artırılması için yerel asgari kurumlar vergisi ve asgari gelir vergisi gibi uygulamalarda değişiklik öngörülüyor. O değişikliklerin kapsamları sektör temsilcileri ile paylaşılacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndaki toplantıya TOBB, TİM, MÜSİAD, DEİK, TÜSİAD gibi kuruluşların yöneticileri katılacak.

Bakan Şimşek iş dünyası ile buluşacak

Taslak çalışmanın iş dünyasının görüşlerinin alınmasının ardından hükümete ve AK Parti yönetimine iletilmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu