SON DAKİKA

Bakan Bolat açıkladı: “Yerli otomobil Togg 17 bin adet satıldı”

KAYNAKCNN TÜRK

“2023’te 1 milyon 18 bin 247 motorlu araç ihracatı gerçekleştirdik, yan sanayi yedek parça satışları ile beraber 35 milyar dolar otomotiv sektöründen elde etiğimiz ihracat dövizi oldu.”

Otomotiv sektöründeki ihracat rakamlarını açıkladı. Yerli ve milli otomotiv Togg’un satış verilerini paylaştı. “Yerli ve milli otomotiv Togg, 2023 yılının Ocak döneminde 5 bin 604 satış gerçekleştirirken 2024’ün Ocak-Eylül’ünde 17 bin 49 araç satışı gerçekleştirdi. Bu rakamlar daha da yukarı çıkacak.”

Bakan Bolat açıkladı: “Yerli otomobil Togg 17 bin adet satıldı”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara’da Motorlu Araç Satıcıları Federasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Bakan Bolat, 2023’de otomotiv satışında rekor kırıldığını belirtti. Türkiye’nin otomotiv üretiminde Avrupa’da 4’üncü sırada olduğunun altını çizdi. “Türkiye, otomotiv sektörü üretim bazında Avrupa’da 4’üncü sırada, dünyada 13’üncü sıradadır. Geçen sene bu rakam tarihi bir rekor seviyeye yükseldi 1 milyon 284 bin araç satışı yapıldı tam 8 katı otomotiv pazarı büyümüş oldu.”

Bakan Bolat, yeni devreye alınan Güvenli Ödeme Sistemi’nin amaçlarını hatırlattı. Bugüne kadar alınan tedbirleri anlattı. “Nakit ödeme zorluğu, sahte para kullanılması ihtimali ve satış bedelinin ödenmemesi gibi riski sıkıntılarını ortadan kaldırmayı amaçladık. Özellikle 6 ay-6 bin km olarak bilinen düzenlemeyi hayata geçirdik. 1 Ocak 2025 tarihine kadar bu kısıtlama devam etmektedir.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu