SON DAKİKA

Bakan Bayraktar: “Gabar’da üretim günlük 45 bin varili aştı”

KAYNAKCNN TÜRK

“Gabar’da 41 kuyuda 45 bin varili aştık günlük üretim anlamında. Hedefimiz, mümkünse yıl sonunda 100 bin varil üretime çıkmamız. Yaklaşık yılda 3 milyar dolarlık bize katma değeri olacak proje.”

Bakan Bayraktar: “Gabarda üretim günlük 45 bin varili aştı”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar katıldığı bir televizyon programında enerji gündemine dair soruları yanıtladı. Bölgede 300 kilometre yol yapıldığını, çoğu bölge vatandaşı olan 3 bin kişinin de istihdam edildiğini söyledi. Sözü Karadeniz gazına getirdi. “Günlük üretimimiz 5.5 milyon metreküp, 2.4 milyon haneye yetecek gazı bugün üretiyoruz Karadeniz’de, bunu ağustosta 6’yı göreceğiz. 10 milyon metreküp rakam. 2025’in ilk çeyreğinde buna ulaşmak istiyoruz.”

Bakan Bayraktar: “Gabarda üretim günlük 45 bin varili aştı”

Akkuyu’da bu yıl içinde ilk reaktörün testlerine başlamayı amaçladıklarını anlatan Bakan, “2028’e kadar 4 reaktörü birer yıl arayla devreye almayı hedefliyoruz” dedi.

Yüzde 38’lik elektrik zammı da gündemdeydi. Elektrik fiyatlarına zam gelmemesi halinde 2024 sonuna kadar 584 milyar liralık destekleme yapılmak durumunda kalınacağına dikkat çekti. “Bu fiyat artışına rağmen 1000 liralık faturanın 600’ünü devlet destek olarak karşılıyor.”

Bakan Bayraktar: “Gabarda üretim günlük 45 bin varili aştı”

Peki doğal gaz fiyatlarına zam olacak mı?

“Dünyadaki fiyatlar gelişmeler o nispette ihtiyaç olduğunda bunu yapmak yansıtmak durumundayız. Temmuz ayı için böyle bir şey söz konusu değil.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu