SON DAKİKA

Bahar yorgunluğu cinsel isteksizliğe yol açabilir

Psk. Dalyan, bahar yorgunluğuna karşı alınacak önlemleri ise şu şekilde sıraladı:

“Uykularınızın düzenli olmasına dikkat edin. Düzenli uyku en iyi koruyuculardandır.

“Düzenli beslenin. Eğer gündelik hayatınızda bir yeme düzeniniz yoksa, kendinize dengeli ve düzenli bir beslenme planı oluşturun.

“Egzersiz yapmaya başlayın. Spor salonuna gidemiyorsanız bile dışarıda yapacağınız 30 dakikalık yürüyüşün bile sizlerde yarattığı değişikliği en kısa sürede fark etmeye başlayacaksınız.

“Kişisel bakımınıza önem verin. Sadece işe giderken veya arkadaşlarınızla buluşurken değil, evde tek başınıza olduğunuzda bile kişisel bakım rutinlerinizi devam ettirin.

“Sevdiklerinize zaman ayırın. Bazen tek başımıza kaldığımızda yüklerimiz artar ve işin içinden çıkamaz hale geliriz. Sevdiklerimizle buluşup onlara yaşantılarımızı aktarıp, paylaşımlar yapmak çoğu zaman yüklerimizi atmamıza ve rahatlamamıza yardımcı olur.

“İmkânınız varsa bulunduğunuz yerden ayrılıp tatile çıkmak, içinde bulunduğunuz ruh halinden çıkmak için bir ilaç yerine geçebilir.”

Psk. Dilara Dalyan, eğer uzun süre geçmeyen bir bahar yorgunluğunu varsa ve duygularla artık baş edilemediği hissediliyorsa, mutlaka bir uzman desteği alınmasında fayda olduğunun altını çizdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu