FENERBAHÇE

Bahane sevmem maça hazırız!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Lille karşılaşması öncesi düzenlediği basın toplantısında kendilerine güvendiklerini söyledi. Her geçen gün iyiye gittiklerinikaydeden Portekizli hoca şöyle konuştu:
Önemli bir sakatlığımız var (Fred). Bunun dışında takımın durumu iyi. Biri sakatlanınca diğer oyuncular için fırsat doğar. Eminim yerine oynayacak oyuncular en iyisini yapacak. Her teknik direktör daha fazla oyuncu ister ama ben sakinim ve elimdeki oyunculara bakıyorum.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’Nİ İSTERİM

İlk defa bu kadar erken sezon açmıyorum. Tottenham ile de ön eleme oynamıştım ancak ilk defa Avrupa Şampiyonası’nın olduğu bir yılda erken açıyorum sezonu. Bu da işimizi zorlaştırıyor. Çünkü oyuncular farklı zamanlarda takıma dönüyor. Bahane sunmayı sevmem, hep önümdeki maça bakarım. Bu maç için motiveyiz.
Kulüp hiçbir zaman bana Şampiyonlar Ligi’nin bir ihtiyaç olduğunu söylemedi ama prestij açısından iyi olur. Şampiyonlar Ligi’ni kazanabiliriz, her şey olabilir ama ben mucizelere inanmam. Avrupa Ligi’ni ise gerçekten kazanabiliriz. Buna rağmen yine de Şampiyonlar Ligi’nde oynamayı tercih ederim.

LİLLE BAŞKANI LETANG: FAVORİ FENERBAHÇE

Lille Başkanı Olivier Letang, maç öncesi önemli açıklamalar yaptı. İşlerinin kolay olmayacağını belirten Letang, “Oynamamız gereken çok ilginç iki maç var. Bu eşleşmede favori Fenerbahçe. Ben daha önce Fenerbahçe stadında oynadım. O atmosferi biliyorum. Evimizde oynayacağımız maçta rövanşı tehlikeye atmamak adına hırslı, dengeli ve makul şekilde saldıracağız” dedi. Bu arada Lille Kulübü, Fenerbahçe maçının oynanacağı Hainaut Stadı’nda Paris’teki Olimpiyat Oyunları nedeniyle yeterli sayıda emniyet personeli bulunmadığından dolayı seyirci kısıtlaması yapılacağını duyurdu. Letang, 25 bin kişilik kapasitenin 12 bininin kullanılacağını bildirdi.

EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ JOSE MOURİNHO!

Fransız basınına konuşan Alexander Djiku, Fenerbahçe’nin en büyük yıldızının Portekizli teknik adam olduğunu söyledi
Fenerbahçe’nin Ganalı yıldızı Alexander Djiku, Fransız basınından L’Equipe’e konuştu. Mourinho’ya övgü yağdıran tecrübeli stoper, “Takımın yıldızı Mourinho. Her şeyi kontrol ediyor. Tecrübesini hissediyorsunuz. Çalıştırdığı her takımla kupa kazandı. Bize de kazanma kültürünü aşılıyor. Dzeko, Fred, Tadic gibi çok sayıda deneyimli oyuncumuz var. En-Nesyri ve Maximin gibi oyuncular da katıldı aramıza ancak asıl gücümüz teknik direktörümüz” dedi.

NE DEDİLER?

SORU: Fenerbahçe, bugün Lille karşısında nasıl oynamalı? Maçtan nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?

Ömer Üründül
Orta üçlü enerjisi yüksek oyunculardan kurulmalı
Fenerbahçe, 3. ön eleme için oldukça zor bir kura çekti. Lille oturmuş bir sistemi olan, temposu yüksek bir takım. Fenerbahçe’de ise daha henüz taşlar yerine tam oturmuş değil. Önemli yeni transferlerden daha katkı alınamıyor. Jose Mourinho’nun bu maça özgü olarak çok dikkatli bir taktik strateji hazırlaması lazım. Bilhassa orta üçlü enerjik oyunculardan kurulmalı. Defans bloğu geniş alanda yakalanmamalı ve kontrollü bir futbol ilk maç için avantajlı bir skor getirebilir.

Gürcan Bilgiç
Mourinho minimum riskle rakibine azap çektirecek
Aslında Mourinho, eleme maçlarının şifresini Lugano eşleşmesi gerçekleştiğinde verdi. Dedi ki; “Kendi stadımıza avantajlı gitmek istiyoruz.” Kupa koleksiyoncusu bir teknik adam, bu kritik eşleşmede ve Şampiyonlar Ligi yolunda riski minimuma indirip rakibine ‘azap’ çektirecektir. Fransızlar da geçen seneki kadrolarından önemli oyuncular kaybettiler. Olimpiyatlar nedeniyle de küçük bir statta oynamak durumundalar. Sezon başı olması, karşımıza tam bir ‘ustalar savaşı’nı getiriyor. Mourinho kenarda, Tadic ve Dzeko sahada müthiş yönetmenler olarak ve Ferdi ile Maximin gibi enerji depoları ile Fenerbahçe, Lille’e tuzak kuracak ve işlemesi için sabırla bekleyecek.

Bülent Timurlenk
İlk yapılması gereken kaleyi gole kapatmak
Mourinho, imza attıktan sonra Şampiyonlar Ligi grupları öncesinde 3 tur geçmenin zorluğundan bahsediyordu. Bu, kadrosuna güvenip güvenmemekle alakalı değildi. Milli takımdan geç gelen oyuncular, yoğun sıcaktaki idmanlar… Kendisine sorsanız, ‘hazır değiliz’ derler. Ama takvim bugün Lille karşısına çıkmayı gerektiriyor. Portekizli’nin derinde bekleyip geçiş hücumlarıyla gol arayacağını tahmin ediyorum. Karşı tarafta Jonathan David gibi bir tehlike varken F.Bahçe’nin elinde orta saha derinliğine geldiği zaman oyunu yönlendirebilen Dzeko var. Deplasmanda ilk maçı oynuyorsanız denginiz bir rakip karşısında ilk yapmanız gereken, kalenizi gole kapatmak ya da az gol yemektir. Başa baş bir mücadele bekliyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu