SON DAKİKA

B6, B9, B12, D3, Magnezyum ve Omega 3! Yaşlanmayı güzelleştiren takviyeler… Hangi vitamin ve mineral ne işe yarıyor?

B6, B9, B12 VİTAMİNLERİ

B1’den B15 ve hatta daha ötesine kadar B grubu vitaminlerinin her birinin sağlık faydalarının önemini hepimiz çok iyi biliyoruz. Ama bunların içinde bir “altın üçlü” olarak bilinen ileri uç oyuncuları var ki onlar hemen her yaş için vazgeçilmez “sağlık maçı kazandırıcıları oyuncular” olarak görev yapıyorlar. Onlar olmadan özellikle yaşlılık sürecinde yapacağımız hiçbir maçı kazanmamız mümkün olmaz, olamaz. Peki o oyuncular hangileri?

İlk sıraya B12’yi koyalım. Özellikle mide koruyucu haplar yutuyorsak, metformin kullanıyorsak, atrofik gastrit teşhisi almışsak, mide ameliyatlısı isek B12 eksikliği konusunda daha dikkatli olalım. Altın üçlünün ikinci ileri uç oyuncusu ise B9 vitamini yani folik asiddir. Bilelim ki aramızdaki her 100 kişinin 15-20’sinde MTHFR

GENETİK SORUNU nedeniyle folik asid eksikliği vardır, kaçınılmazdır. Folik asid eksikliğinin giderilmesi için ise aktif, metabolik fonksiyonlara uygun, 5 METİL FOLAT desteği almamız gerekmektedir. Üçüncü oyuncuya gelince… B6 vitamini de en az ilk iki oyuncu kadar önemli, mühim ve değerlidir. Onun da aktif şeklini yani metillenmiş formunu “pridoksal 5 fosfat” şeklinde takviye olarak kazanabilmeyi düşünmemiz, hedeflememiz tavsiye edilmektedir. Hatırlatayım: Bu üçlüden faydalanırken her birinin “METİLLENMİŞ” ürünler olup olmadığına lütfen çok dikkat edin.

Zira “METİLASYON DESTEĞİ” beyninizin en çok ihtiyaç duyduğu desteklerden biridir. HOMOSİSTEİN seviyelerinizi ayarlayabilmeniz, yaşlılık sorunlarının çoğundan sorumlu olan “metilasyon problemleri” ile daha etkin bir mücadele yapabilmeniz için bu üçlüyü ayrı ayrı veya bir arada içeren “metillenmiş B6-B9-B12 desteği” almanın önemini bir kenara yeniden önemle ve dikkatle not ediniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu