TÜRKİYE

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının kilit ismi Sertçelik ne zaman iade edilecek? Bakan Tunç açıkladı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının kilit ismi Sertçelik ne zaman iade edilecek Bakan Tunç açıkladı
expand

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bolu Valiliği’nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının gizli tanığı ve sanığı Serdar Sertçelik’in iade süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, “Belgeler Macaristan’da, iadenin yapılmasını bekliyoruz” diyerek sürecin ilerleyişine dair bilgi verdi. Ayrıca, Sertçelik için Macaristan’da 40 günlük geçici tutuklama kararı alındığını hatırlattı.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının kilit ismi Sertçelik ne zaman iade edilecek Bakan Tunç açıkladı

NASIL YAKALANMIŞTI?

Ayhan Bora Kaplan suç örgütünün iki numaralı ismi olan firari Serdar Sertçelik’in yakalanması için Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İçişleri Bakanlığı harekete geçti. İlk olarak Sertçelik’in Fransa’nın başkenti Paris’te olduğu düşünülürken, MİT tarafından Karadağ’da olduğu tespit edildi ve bu bilgi Adalet Bakanlığı’na iletildi.

Sertçelik, ‘Kasten öldürme’, ‘Bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme’, ‘Malvarlığı Değerlerinin Meşru Bir Yolla Elde Edildiği Konusunda Kanaat Uyandırmak’ ve ‘Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’ suçlarından dolayı İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranmaktaydı. Bu kararın ardından Karadağ’dan kaçarak karayoluyla Sırbistan üzerinden Macaristan’a geçti. Macaristan sınırında Gürcistan sahte pasaportu ve Simeon Nikos kimlik bilgisiyle Roszke Sınır Kapısı’ndan giriş yapmaya çalışırken yakalandı.

Sertçelik’in Macaristan’da yakalanmasının ardından 6 Temmuz’a kadar tutuklu kalmasına karar verildi. Adalet Bakanlığı ise Sertçelik’in Türkiye’ye iadesi için gerekli adli süreci başlattı.

AYM’NİN İPTAL KARARLARI

AYM’nin iptal kararları yönündeki sorulara yanıt veren Bakan Tunç, “Yetki tartışması söz konusu değildir. Cumhurbaşkanı devletin ve yürütmenin başıdır” açıklamasında bulundu.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının kilit ismi Sertçelik ne zaman iade edilecek Bakan Tunç açıkladı

DEM Parti’li Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol’un tutuklanmasına ilişkin de açıklama yapan Bakan Tunç, “Devletin birliğine yönelik saldırı ve tutumu olmuştur” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu