SON DAKİKA

Avusturya milli takımı kadrosu… EURO 2024 Avusturya kadrosunda kimler var?

Avusturya milli takımı kadrosu… EURO 2024 Avusturya kadrosunda kimler var
expand

KAYNAKCnnturk.com

Avrupa Şampiyonası’nda Hollanda, Polonya ve Fransa gibi güçlü takımların yer aldığı gruptan lider olarak çıkarak önemli bir başarı elde eden Avusturya son 16 turunda Türkiye ile eşleşmişti. 2 Temmuz 2024 Salı günü son 16 turunda oynanacak olan mücadele TSİ saat 22.00’de başlayacak. Müsabaka TRT1 ekranlarından canlı olarak izlenebilecek. Peki, rakibimiz Avusturya’nın kadrosunda hangi oyuncular yer alıyor?

AVUSTURYA EURO 2024 MİLLİ TAKIM KADROSU

EURO 2024’te Avusturya milli takımında süre almış oyuncular ve mevkileri şu şekilde:

Kaleci: Patrick Penz

Defans: Stefan Posch, Maximilian Wober, Philipp Lienhart, Philipp Mwene, Patrick Wimmer, Gernot Trauner, Kevin Danso, Leopold Querfeld.

Orta Saha: Marcel Sabitzer, Florian Grillitsch, Nicolas Seiwald, Christoph Baumgartner, Konrad Laimer, Romano Schmid, Alexander Prass.

Forvet: Marko Arnautovic, Michael Gregoritsch, Adreas Weimann.

Türkiye ile Avusturya 18. randevuda

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda rakibi Avusturya ile tarihinde 18. kez karşı karşıya gelecek.

İki ülke A milli takımları arasında 7’si Türkiye, 10’u da Avusturya’da yapılan 17 maçta Avusturya 9, Türkiye 7 galibiyet alırken, sadece bir maç berabere bitti.

10’u resmi, 7’si özel olmak üzere geride kalan maçlarda Türkiye’nin toplam 23 golüne, Avusturya 24 golle yanıt verdi.

Son maçta farklı yenilgi

A Milli Takım, Avusturya ile son maçını 26 Mart’ta Viyana’da oynadı.

Hazırlık karşılaşmasını Avusturya 6-1 kazandı. Bu sonuç, Avusturya’nın Türkiye karşısındaki en farklı galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Ay-yıldızlı ekip, 14 Kasım 2001’de İstanbul’da oynanan Dünya Kupası elemeleri play-off maçında rakibini 5-0 mağlup etmişti.

Milli takım, Avusturya ile yaptığı ilk 6 maçta gol atma başarısı gösterememişti.

A Milli Futbol Takımı, genel toplamda galibiyet sayısı bakımından 2 farkla geride bulunduğu Avusturya ile yaptığı son 9 maçtan 6’sını kazandı, 1’inde berabere kaldı ve 2’sinde mağlup oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu