FENERBAHÇE

Atina’ya 4 kaldı

Çeyrek finaldeki rakibi bugün belli olacak F.Bahçe, 4 maç geçerse adını finale yazdıracak

İLK 10 GARANTİ
Fenerbahçe, Union yenilgisiyle bu hafta ülke puanına katkı yapamasa da İskoçya’dan gelen haberle yüzümüz güldü. UEFA ülkeler sıralamasında en yakın rakibimiz İskoçya’nın (36.050) tek temsilcisi Rangers’ın, elenmesiyle Türkiye (38.100) sezonu ilk 10 içinde bitirmeyi garantiledi. Böylece 2024-25 Süper Lig şampiyonu 2025-26’te Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılacak.
UĞUR ÇEM

KAFALAR TRABZON’DAYDI
Fenerbahçeli İsmail Yüksek, maç sonrası itiraf gibi açıklamada bulundu: “Hedefimiz turu geçmekti. İstediğimiz performansı gösteremedik ama turu geçtik. Ligdeki şampiyonluğu uzun zamandır beklediğimiz için pazar günkü (Trabzonspor) maça fazla odaklanmış olabiliriz.”

4. KEZ ÇEYREK FİNALİ GÖRDÜ
Fenerbahçe 117 yıllık tarihinde Avrupa kupalarında 4 farklı kulvarda çeyrek final gören ilk takım oldu. Sarılacivertliler ilk olarak 1964’te UEFA Kupa Galipleri Kupası’nda çeyrek final yaşamıştı. 2008’de Şampiyonlar Ligi’nde bu başarıyı yaşadı. 2013’te mücadele ettiği Avrupa Ligi’nde sadece çeyrek final oynamakla kalmamış, yarı finale de çıkmıştı. 2024’te ise Konferans Ligi’nde adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

NEGATİF SONUÇLAR NEGATİFLİK GETİRİR
Kaptan Dzeko, yenilgi sonrası gelen tur için, “İyi oynamamız gerekiyordu. Her pozitif sonuç, pozitif şeyler, negatif sonuçlar da negatiflik getirir. Bizim için iyi olan tek şey çeyrek finale çıkmamız. Kim rakip olacak yarın (bugün) göreceğiz ama biz her takımı yenecek güçteyiz” yorumunda bulundu.

RAKİPLER BUGÜN BELLİ OLUYOR
Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde çeyrek ve yarı final kura çekimi bugün yapılacak. İsviçre’nin Nyon kentinde gerçekleştirilecek kura çekimi TSİ 14.00’te Şampiyonlar Ligi ile başlayacak. TSİ 15.00’te Avrupa Ligi eşleşmeleri belli olacak. Saatler 15.00’i gösterdiğinde Fenerbahçe’nin de yer aldığı Konferans Ligi kurası çekilecek. Dün geceki sonuçların ardından Kanarya’nın muhtemel rakipleri şunlar oldu: Fiorentina, Viktoria Plzen, PAOK, Club Brugge, Lille, Aston Villa.

MERT HAKAN 10 DAKİKADA SAKATLANDI
Fenerbahçe’de son haftalara golleriyle damga vuran Mert Hakan Yandaş dün 75’te oyuna girdi. 10 dakika sonra kendini yere bırakıp, 17 yaşındaki Zeki Dursun’la yer değiştirdi. Futbolcunun durumu bugün belli olacak.

DERBİ ROTASYONU KONFERANS BEREKETİ 343 MİLYON TL KASADA
ÇEYREK final biletini alan Fenerbahçe kasasını da doldurdu. Konferans Ligi’nde gruplara kalmak için 3 ön eleme oynayan, lider çıktığı H Grubu’nda 6 maçta 4 galibiyet, 2 yenilgi alan sarı-lacivertlilerin kalem kalem kazancı şöyle oldu:

KADIKÖY’DE 12 MAÇLIK SERİ BİTTİ
GEÇTİĞİMİZ sezon UEFA Avrupa Ligi grubunu namağlup tamamlayarak gruptan lider çıkan Fenerbahçe, son 16 turunda Sevilla’ya elenmişti. Sarı-lacivertliler, bu organizasyonda iç sahada 5 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Bu sezon ise Konferans Ligi’nde evindeki 6 maçın tamamını kazanmayı başarmıştı. Dün aldığı yenilgiyle 12 maçlık seri sonlaşmış oldu. (11 G-1B-1M).

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu