SON DAKİKA

ASELSAN ve TUSAŞ’tan dev sözleşme! KAAN, HÜRJET, HÜRKUŞ ve niceleri…

KAYNAKCNN TÜRK

60 MİLYON DOLARLIK ELEKTRONİK SİSTEM ANLAŞMASI

KAAN, HÜRJET, HÜRKUŞ, GÖKBEY ve daha niceleri… Yerli ve milli imkânlarla üretilen çelik kanatların kokpit ekranları da Türk mühendisi ve işçisinin emeğiyle üretilecek.

Türk savunma sanayii endüstrisinin iki devi arasında 60 milyon 309 bin dolarlık yeni bir sözleşme imzalandı. ASELSAN tarafından yapılan açıklamada, ASELSAN ile TUSAŞ arasında, hava platformları için aviyonik süit geliştirilmesi, entegrasyonu ve seri üretimi kapsamında yeni bir sözleşme imzalandığı duyuruldu. Sözleşme kapsamında teslimatlar 2025-2028 yılları içerisinde gerçekleşecek.

YERLİ PROJELER VE MEVCUT HAVA ARAÇLARI FAYDALANACAK

Peki aviyonik süit ne anlama geliyor? Hava platformlarının kontrol edildiği kokpit içerisinde platformun motor, uçuş, navigasyon, silah ve radar parametrelerini gösteren pek çok gösterge bulunuyor. Bu gösterge grubu aviyonik süit olarak tabir ediliyor.

Hava araçlarının elektronik sistemleri teknoloji geliştikçe değişiyor. Hâliyle kokpitlerin de modernize edilmesi gerekiyor. Türkiye’nin envanterindeki platformlar ile yeni geliştirilecek uçak ve helikopterlerin kokpitlerinin çağın gerekliliklerini yakalayacak standartlara ulaşması için ASELSAN ve TUSAŞ birlikte çalışacak.

Hem TUSAŞ’ın geliştirdiği KAAN, HÜRKUŞ VE HÜRJET, GÖKBEY gibi uçak ve helikopterler, hem de hâlihazırda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hizmetindeki hava araçlarının kokpitlerinin modernize edilmesi için ASELSAN ve TUSAŞ arasında imzalanan 60 milyon dolarlık sözleşme stratejik bir hamle olarak değerlendiriliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu