SON DAKİKA

Apple Intelligence, Avrupa’ya sunulmayabilir

Apple Intelligence, Avrupa’ya sunulmayabilir
expand

KAYNAKDonanım Günlüğü

Apple Intelligence adı verilen bu yapay zekanın, iPhone ve iPad’deki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde değiştirmesi bekleniyor.

Apple yapay zeka alanında önemli bir adım atmak üzere. Ancak Avrupa’daki kullanıcılar bu atılımın bir parçası olmayabilir. Çünkü gelen son haberler, şirketin yeni duyurduğu yapay zeka özelliklerini Avrupa’ya sunmayabileceğini gösteriyor. Bunun sebebi ise Avrupa Birliği’nin kullanıcı verileri konusunda yürürlükte olan kanunları.

Apple yapay zeka özelliklerinin Avrupa Birliği’nin kullanıcı verilerine yönelik kurallarıyla çakışabileceğini düşündüğü için bu özellikleri Avrupa pazarında kullanıcılara sunmamayı düşünüyor. Bildiğiniz gibi Amerikalı teknoloji devi daha önce Avrupa Birliği ile pek çok kez karşı karşıya gelmiş, hatta bu yüzden ürün ve servislerinde önemli değişiklikler yapmak zorunda kalmıştı. Şimdi yapay zeka konusunda da böyle bir sıkıntı yaşamak istemeyen şirket, bu yüzden Avrupa pazarını yeni teknolojisinden mahrum bırakabilir.

Bu kararın Avrupa’daki Apple kullanıcılarından tepki çekeceğine şüphe yok. Dahası şirketin yapay zeka teknolojilerinin güvenilirliğine dair de soru işaretleri ortaya çıkarabilir. Çünkü Avrupa, ABD’dekinden çok daha sıkı bir denetim sistemine sahip. Hal böyleyken Apple’ın yapay zeka özelliklerini Avrupa pazarına sunmaktan kaçınması, şirketin buradaki denetim sırasında ortaya çıkabilecek problemleri gizlemeye çalıştığı şeklinde de okunabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu