SON DAKİKA

Almanya’da aşırı sağın zaferi

KAYNAKCNN TÜRK

Almanya’da aşırı sağ AFD’nin bir eyaletteki zaferi ülkeyi endişeye boğdu. Özellikle ülkede 4 nesildir yaşayan Türkler, ırkçılığın yükselmesi nedeniyle tetikte.

CNN TÜRK Berlin Temsilcisi Erhan Merttürk konuyla ilgili, “Nazi döneminden bu yana aşırı sağ parti ilk defa 1’inci çıkıyor. Turingen eyaletinde. Saksonya eyaletinde yüzde 30,8. Tabi ki korkulardan besleniyorlar, mültecileri kullanıyorlar. Ama insanların bir tepki üzerine onlara oy verdiğini biliyorlar. Tabi ki Suriye’den geldiler, tabi ki Afganistan’dan geldiler ama Ukrayna’dan da geldiler. Ve AFD buradan çok güzel beslendi” ifadelerini kullandı.

Almanyada aşırı sağın zaferi

Ancak ülkede 1945’ten bu yana kazanamayan ırkçı partilerin bu kez eyalet zaferi alması, gelecekte de Almanya’yı yönetebilirler mi sorusunu gündeme getirdi.

“Gençler kalktı. Irkçılık toplumsal boyuta ulaştı. Höke yaptığı açıklamada biz ırkçı değiliz halk partisiyiz dedi. Saksonya ve Turingen eyaletleri en az mültecinin yaşadığı bölgeler eski Doğu Almanya. Az olduğu için yabancı düşmanlığı daha fazla.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu