SON DAKİKA

Akkuyu NGS’nin 2. ünitesinde yeni aşama

Akkuyu NGSnin 2. ünitesinde yeni aşama
expand

Şirketten yapılan açıklamaya göre, vinçler, Liebherr LR13000 vinci yardımıyla üstü henüz kapatılmamış çatıdaki inşaat ve montaj çalışmaları sırasında kuruldu. Türbin binasına toplam üç gezer köprülü vinç kurulacak.

Gezer köprülü vinçlerin devreye alınması, 2. ünitedeki türbin-üretim ünitesinin, türbin ünitesinin ana bileşenlerinin ve jeneratör gibi proses ekipmanlarının kurulumuna olanak tanıyacak.

350 ve 15 ton kaldırma kapasitelerine sahip olan gezer köprülü vinçler, türbin bölümünün üst katına yerleştirildi. Vinçler, aşırı yükleme veya halatların çarpışma olasılığını ortadan kaldıran yüksek teknolojili tek bir kontrol sistemiyle entegre edilmiştir.

2. ünitenin türbin binasında ana besleme pompalarının kurulumu ve bakımı için alt kata 30 ton kaldırma kapasiteli bir köprülü vincin kurulumu devam ediyor.

Akkuyu NGS Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve NGS Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh’in açıklamasına göre, “Akkuyu NGS’de görevli Rus ve Türk uzmanlar, 2. ünitenin türbin binasına iki gezer köprülü vincin kurulumuna ilişkin karmaşık teknolojik süreci tamamladı. Çalışmaları hızlandırmak için türbin binasının 350 ton kaldırma kapasiteli ana vinci tasarım konumuna yerleştirildi. Üç vincin de devreye alınmasının ardından, inşaatın bir sonraki aşaması olan 2. ünitenin türbin binasında türbin ünitesinin montajına yönelik aktif çalışmalara geçeceğiz,” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu