TÜRKİYE

AK Parti’de Gazze-Lübnan gündemli MKYK

KAYNAKCNN TÜRK

İsrail’in saldırganlığının bölgeye yayılması, ekonomideki son gelişmeler, yenidoğan çetesi ve kongreler… AK Parti MKYK’sı sıcak başlıkları değerlendirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına başkanlık edecek. Edinilen bilgiye göre, toplantıda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bir sunum yapacak. Fidan, 7 Ekim 2023’te başlayan İsrail’in Gazze saldırısının ardından yaşanan bölgesel gelişmeleri aktaracak. İsrail saldırganlığının Lübnan’a sıçramasının ardından İran’ın İsrail’e dönük misillemeleri de masada olacak. Bölgede tansiyonun düşürülmesi ve Türkiye’nin bölge ülkeleri ile ilişkileri de sunumda ele alınacak.

AK Partide Gazze-Lübnan gündemli MKYK

İstanbul’da çökertilen yenidoğan çetesi Türkiye’nin gündeminde. Çeteye dönük operasyonun yansımaları MKYK toplantısında değerlendirilecek. Soruşturmada gelinen son durumun ve alınabilecek ek tedbirlerin toplantıda konuşulması bekleniyor. Bu arada Narin Güran cinayeti ile İstanbul’daki kadın cinayetleri de ele alınacak. Önleyici tedbirlere dair detayların da toplantıda konuşulması bekleniyor.

AK Partide Gazze-Lübnan gündemli MKYK

Enflasyonla mücadele adımları da MKYK masasında olacak. Yıl sonu hedefi olan yüzde 42’lik oranın tutturulması için alınacak tedbirler, asgari ücretli ve emeklilerin refah seviyelerinin artırılmasına ilişkin hamleler MKYK’da değerlendirilecek.

AK Partide Gazze-Lübnan gündemli MKYK

AK Parti’nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir de toplantıda bir sunum yapacak. Devam eden ilçe kongrelerine dair detaylar ile büyük kongreye ilişkin hazırlıklar sunumda yer alacak. Öte yandan AK Parti’de 8. Olağan Kongre’deki olası tüzük değişiklikleri için hazırlık komisyonu oluşturulması ve parti programının da bu süreçte gözden geçirilmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu