SON DAKİKA

A,B,K vitamini zengini! Kalsiyum ve protein deposu! Dondurmanın faydaları say say bitmiyor…

Zayıflamaya yardımcı olabilir: Kalsiyumun yağ emilimini ve yağ depolanmasını azaltması sayesinde kilo kontrolünde yardımcı olduğu bilinmektedir. Dondurma da kalsiyum ihtiyacını karşılamaya destek olarak, zayıflamaya katkı sağlayabilir. Ancak fazla kalori alımını önlemek için kilo koruma döneminde haftada 2-3 kez iki top önerilirken, zayıflamak isteyenlerde bu miktar haftada 1-2 defa iki top kadar olmalı.

Mutluluk hormonunu artırır: Yapılan çalışmalara göre dondurmanın soğukluğu,susuzluğu giderme mekanizmasına etki ederek keyifli ve serinletici bir deneyim yaşamamızı sağlıyor. Aynı çalışmada beyindeki haz merkezinin de (orbitofrontal korteks) dondurma yenildiği zaman aktif olduğunu gösteriyor. Dondurma doğal yoldan serotonini artırıyor.

Bazı hastalıklarda tedavide de kullanılabilir: Dondurma bazı hastalıklarda gelişen çiğneme-yutma güçlüğünde veya bademcik operasyonu sonrası iyileşmede de kullanılan bir besin. Operasyon sonrasında tahriş gibi sorunları önleyebileceği gibi, protein içeriğiyle yara iyileşmesini de destekler. Çiğneme ve yutma güçlüğü olan kişilerde ise kalori, protein ve kalsiyum ihtiyacını karşılamada yararlı olabilir.

Kan şekerini diğer tatlılara kıyasla daha kolay dengeler: Dondurma içeriğinde şeker olsa bile protein içeriğinin de yüksek olması sayesinde kan şekerini diğer tatlılara oranla daha kolay dengeler. Üstelik tatlandırıcı ürünle yapılan çeşitleri sayesinde diyabeti olanlar veya insülin direnci yüksek kişiler için de tüketilmesinde zarar olmayan bir ara öğün alternatifidir.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu