DÜNYA

ABD’ye bu kış “Kamunizm” mi geliyor?

ABDye bu kış Kamunizm mi geliyor
expand

KAYNAKCNN TÜRK

ABD merkezli New York Post “Kamunizm” manşetiyle çıktı. Demokratların adayı Kamala Harris‘in enflasyona karşı ABD’lileri korumak için yaptığı vaatleri, “komünizm”e benzetti. Hatta gazete Harris’in konuşma yaptığı kürsüye bir de orak çekiç koydu.

Harris’in komünist olarak nitelendirilmesinin nedeni, en son yıllık yüzde 2,9 olarak açıklanan enflasyon için önlemleri.

Vaatler arasında, ilk evini alacaklara 25 bin dolar destek, orta ve düşük gelirli vatandaşlara vergi indirimi ve çocuk desteğinin 3 bin 600 dolara, bir yaşındaki çocuklar için desteğin ise 6 bin dolara yükseltilmesi var.

Harris, kendisine “radikal” diyen Trump’ı kürsüden eleştirdi.

“Trump Amerikalıları mahvedecek. Bu, günlük ihtiyaçlarınızın hemen hemen her birinde daha yüksek fiyatlar anlamına gelecek. Benzine bir Trump vergisi. Gıdaya bir Trump vergisi. Giyime bir Trump vergisi.”

“Başkan seçildiğimde, tüm Amerikalılar için maliyetleri düşürmeyi ve ekonomik güvenliği artırmayı en önemli öncelik haline getireceğim. Başkan olarak, gıda maliyeti gibi çoğu Amerikalı için en önemli olan yüksek maliyetleri üstleneceğim.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu