SON DAKİKA

AB’den Apple ve Google’a ceza!

KAYNAKCNN TÜRK

CEZALAR ONANDI

Avrupa’nın en yüksek hukuki merci konumundaki Avrupa Adalet Divanı, teknoloji devleri Apple ve Google’a milyar euroluk cezaları onadı. İlk ceza, milyonlarca kullanıcısı olan Apple’a geldi. Apple, 13 milyar euro vergi ödeyecek.

Apple, Avrupa’daki faaliyetleri için İrlanda’da 2003 yılında bir şirket kurmuştu. Şirket, ülkedeki vergi düzenlemelerinden yararlandı. Ancak bu uygulama Avrupa Birliği’ni rahatsız etti ve İrlanda vergi kurallarının Avrupa Birliği’ne aykırı olduğuna hükmederek, Apple’ın 13 milyar euro vergi ödemesine karar verdi. Üstelik bu rakama faiz de eklenecek.

GOOGLE 2,4 MİLYAR, APPLE 13 MİLYAR EURO ÖDEYECEK

Apple, bu karara itiraz etti ve karar AB Genel Mahkemesi’nden döndü. Fakat son sözü Avrupa Birliği’nin en yüksek yargı organı olan Adalet Divanı söyledi. Divan, Apple’ı haksız buldu ve İrlanda’ya 13 milyar euro vergi ödemeye mahkum etti.

Bir başka karar da arama motoru Google için geldi. Google’ın alışveriş hizmetindeki karşılaştırma stratejisinin kuralları ihlal ettiğine hükmedildi ve Google 2,4 milyar euro para cezasına çarptırıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu