SON DAKİKA

ABD’de “yüzyılın kasırgası” alarmı

KAYNAKCNN TÜRK

Amerika Birleşik Devletleri’nin güney doğusu Milton Kasırgası tehlikesi ile karşı karşıya. ABD Başkanı Joe Biden, acil tahliye emri verdi.

“Tahliye emriniz varsa hemen tahliye etmelisiniz. Derhal! Derhal! Derhal! Zaten tahliye etmeliydiniz. Bu bir ölüm kalım meselesi ve bu abartı değil. Bu bir ölüm kalım meselesi.”

ABDde yüzyılın kasırgası alarmı

Biden, Milton’ın son yüzyılın en tehlikeli kasırgası olabileceğini de söyledi. “Üst düzey yetkililerden bana bilgi verildi ve Florida’yı son 100 yılda vurabilecek en kötü fırtınalardan biri olan Milton Kasırgası’na hazırlıklarımızı artırıyoruz ve Helen Kasırgası ile ilgili çabalarımızı sürdürüyoruz.”

Milton Kasırgası en yüksek seviye olan 5 kategorisinde. Kasırganın neden olduğu şiddeti, Ulusal Okyanus ve Atmosfer Derneği’nden “Kasırga Avcıları” yaşadı. Uçağın pilotu yaşadıkları türbülansı, “Dürüst olmak gerekirse oldukça şiddetliydi. Milton çok hızlı bir şekilde ciddi bir yoğunlukta büyüyor ve bugün orada inanılmaz rüzgar hızları gördük” ifadeleriyle anlattı.

ABDde yüzyılın kasırgası alarmı

Uyarıların ardından milyonlarca Amerikalı kasırganın en çok vuracağı eyalet olan Florida’yı terk ediyor. Florida’nın Tampa kentinde bir hastanenin önüne özel bariyerler çekildi. Amaç selin hastaneye girmesini önlemek.

ABDde yüzyılın kasırgası alarmı

Geçtiğimiz günlerde ABD’yi vuran Helen Kasırgası son 50 yılın en ağır ikinci fırtınası olmuş, 200’ü aşkın kişi hayatını kaybetmişti. 5 kategorisinde seyreden Milton, Meksika’ya varmış durumda.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu