SON DAKİKA

ABD’de ticari faaliyetler Haziran’da arttı, fiyat baskıları azalıyor

ABDde ticari faaliyetler Haziranda arttı, fiyat baskıları azalıyor
expand

S&P Global tarafından yapılan açıklamaya göre, imalat ve hizmet sektörlerini izleyen öncü ABD Bileşik PMI Endeksi bu ay 54,6’ya yükseldi. Bu, Nisan 2022’den bu yana görülen en yüksek seviye. Mayıs ayında bu endeksin final değeri 54,5 olarak gerçekleşmişti. Faaliyetteki bu artış, hem hizmetler hem de imalat sektörleri tarafından desteklendi.

Anketin öncü imalat PMI’ı, Mayıs ayındaki 51,3’ten bu ay 51,7’ye yükseldi. Ekonomistler, ekonominin %10,4’ünü oluşturan bu sektör için endeksin 51’e düşmesini bekliyorlardı.

Öncü hizmet PMI’ı ise Mayıs ayındaki 54,8 seviyesinden 26 ayın en yüksek seviyesi olan 55,1’e yükseldi. Bu, ekonomistlerin 53,7 olan beklentilerini aştı. Bu veriler, ABD ekonomisindeki toparlanmanın geniş tabanlı olduğunu ve hizmet sektörünün liderliğinde gerçekleştiğini gösteriyor.

S&P Global Market Intelligence Başişletme Ekonomisti Chris Williamson, artan talebin ekonomiyi etkilemeye devam ettiğini belirterek, “Güçlü yurt içi harcamaları yansıtan hizmet sektörünün öncülüğünde olmasına rağmen, genişleme imalatta devam eden toparlanmayla destekleniyor” dedi. Williamson, katılımcıların daha iyimser görünümün enflasyonist baskıların azalması ve borçlanma maliyetlerindeki düşüş beklentilerini yansıttığını belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu