SON DAKİKA

ABD Başkanı Biden’dan televizyon tartışması itirafı

KAYNAKCNN TÜRK

ABD Başkanı Joe Biden, “Kötü bir gece geçirdim ve işin aslı şu ki bilirsiniz, batırdım. Bir hata yaptım. Sahnede sadece 90 dakika… 3,5 yılda neler yaptığıma bakın” dedi, ardından “Beni yakaladın. Hiçbir yere gitmiyorum. Kapıyı açtıklarında daima geri geleceğim” ifadelerini kullandı. 

Biden adaylıktan çekilmeyeceğini açıklasa da Demokrat Parti’de kendisine yönelik rahatsızlık büyüyor. CNN International’daki yeni bir iddiaya göre, Biden Demokrat Partili üst düzey yetkililerle yaptığı toplantıda daha fazla uykuya ihtiyaç duyduğunu ve akşam 8’den sonraki etkinliklere katılmamayı planladığını söyledi.

İddiaya göre Biden o toplantıda bir de şaka yaptı ve “Ben iyiyim ama beynimi bilemiyorum” dedi. Tüm bunlar 81 yaşındaki Biden’ın akıl sağlığı ve fiziksel durumunun başkanlığa uygun olmadığı yönündeki endişeleri artırdı.

Münazaranın ardından Biden’ın bağışçılarında rahatsızlık hakim görünüyor. Başkanın en büyük bağışçısı Abigail Disney, CNBC-e televizyonuna konuştu ve “Bu saygısızlık değil, gerçekçilik” dedi. Tüm bağışını geri çekmeyi düşündüğünü söyledi.

Biden’a 3.5 milyon bağışlayan Gıdeon Steın de bağışını geri çekti ve başkanın yarıştan çekilmesini istedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu