DÜNYA

AB Dış Politika Şefi Borrell Refah Sınır Kapısı’nı ziyaret etti

KAYNAKCNN TÜRK

“Ateşkes anlaşması arayışında Mısır’a, Katar’a ve ABD’ye tam destek verdik. Neredeyse sonuca vardık, ama orada değiliz. Neden? Oldukça basit, çünkü savaşı yürütenlerin buna son vermekle hiçbir ilgisi yok. Bu yüzden gittikçe daha az rol yapıyorlar, rol yapıyorlar çünkü uzlaşmazlıklarına tam bir cezasızlık eşlik ediyor ve eylemlerinin hiçbir sonucu yok.”

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell hem İsrail’i hem de Hamas’ı Gazze’deki ateşkes sağlamadıkları için bu ifadelerle kınadı.

AB Dış Politika Şefi Borrell Refah Sınır Kapısı’nı ziyaret etti

Mısır temasları çerçevesinde Refah Sınır Kapısı’nı ziyaret ettikten sonra konuşan Borrell, çok fazla şey yaptıklarını fakat hiçbirinin yeterli olmadığını dile getirdi.

“Avrupa Birliği, Filistinlileri desteklemeye devam edecek ancak aynı zamanda siyasi bir çözüm aramamız gerektiğini bilerek, çünkü bu gece birini akşam yemeğiyle doyurup yarın öldürülmek tam olarak çözüm değil. Acil ve gerekli olduğu için insani destek sağlamak zorundaydık ve daha fazlasını ve daha hızlı yapmamız gerekecek.”

AB Dış Politika Şefi Borrell Refah Sınır Kapısı’nı ziyaret etti

Yaralılar için en gerekli noktalardan birinin sınır kapısının yeniden açılması olduğunu vurgulayan Borrell, Avrupa Birliği gerekeni yapmaya hazır” dedi ve ekledi: “Avrupa Birliği bu sınırı yeniden açmak ve sınırın açılması ve yaralıların hastaneye gidebilmeleri ve ardından insani desteğin gelmesi ve özellikle ihtiyaç sahibi insanların girip çıkabilmesi için bu sınırın diğer tarafına Avrupa personelinin konuşlandırılması için lojistik kapasitelerini sunmaya hazırdır.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu