YAŞAM

SAATLER GERİ ALINDI MI? Türkiye’de saatler değişti mi? Son dakika…

SAATLER GERİ ALINDI MI Türkiye’de saatler değişti mi Son dakika…
expand

KAYNAKCnnturk.com

Kış saati uygulaması ile ilgili dünya genelinde saatlerde değişiklik yaşandı. Türkiye’nin bazı ülkelerde arasındaki saat farkı ise 2’ye yükselmiş oldu. Peki, Türkiye’de saatler geri alınacak mı?

SAATLER GERİ ALINDI MI?

Dünya genelinde saatler, 26 Ekim Cumartesi gününü, 27 Ekim Pazar gününe bağlayan gece 1 saat geri alındı. Sabaha karşı saat 03:00’de saatler bir saat geriye yani 02:00’ye geriye çekildi. Avrupa ülkeleri böylelikle kış saati uygulamasına geçişini gerçekleştirdi. Türkiye’de ise 2016’dan bu yana yaz saati uygulaması devam ediyor. Kalıcı yaz saati uygulaması bu yıl da devam etti ve saatler geri alınmadı. Türkiye ile Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre ve Danimarka arasındaki saat farkı 1’den 2’ye, İngiltere ile ise 3’e çıkmış oldu.

[embedded content]

KIŞ SAATİ NEDİR?

 Kış saati uygulaması, gün ışığından daha fazla faydalanmak amacıyla saatlerin belirli bir tarihte geri alınmasıdır. Bu uygulama, yaz saati uygulamasının tersidir; yaz saati uygulamasında saatler ileri alınırken, kış saati uygulamasında saatler geri alınır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu