SON DAKİKA

ABD’li perakende devi Walmart Türkiye’de ofis açmaya karar verdi

ABDli perakende devi Walmart Türkiyede ofis açmaya karar verdi
expand

Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan’daki Amerikan ticaret odaları tarafından düzenlenen AmChams Avrasya Ekonomi Zirvesi, ekonomik işbirliğini ve iş ortaklıklarını teşvik amacıyla bölgelerden hükümet yetkilileri, devlet kalkınma ajansları, iş liderleri ve yatırımcıları İstanbul’da bir araya getirdi.

Turnaoğlu, Türkiye’den ABD’ye ihracatın önemli ölçüde arttığını belirterek, otomobil, makine, tekstil, kimya ürünleri ve mobilya gibi alanlarda son dönemlerde ciddi bir talep olduğunu aktardı.

Walmart Türkiye’den alımlara başlayacak”

Walmart’ın Türkiye’den alımlara başlayacağını belirten Turnaoğlu, “Mobilya ve dondurulmuş gıda gibi ürünler, şu anda Türkiye’yi tedarik merkezi olarak gördükleri alanlar arasında,” dedi.

Ayrıca, ABD’nin Türkiye’nin ikinci büyük pazarı olduğunu vurgulayan Turnaoğlu, Türk Hava Yolları’nın bu durumu büyük ölçüde geliştirdiğine dikkat çekti. Türk Hava Yolları’nın Amerika’ya 14 şehre uçtuğunu ve pandemi döneminde krizi fırsata çevirerek dünyanın en büyük kargo şirketlerinden biri haline geldiğini ifade etti.

Turnaoğlu, Türk Hava Yolları’nın, Amerika ile Türkiye arasındaki ticareti büyük ölçüde ilerlettiğini ve toplam e-ihracatın yarısının Amerika’ya yapıldığını belirterek, bu konuda havayolu taşımacılığının önemli bir destek sağladığını sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu