TÜRKİYE

Toplam değerleri 100 milyon lira! Almanya’da çalınan otomobiller İstanbul’da ele geçirildi

Toplam değerleri 100 milyon lira Almanyada çalınan otomobiller İstanbulda ele geçirildi
expand

İnterpol tarafından 6 lüks otomobilin Almanya‘dan kiralama yöntemiyle çalınarak İstanbul’a getirildiğinin tespit edilmesi üzerine Asayiş şube müdürlüğü, Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar sonucu otomobillerin ikisi Küçükçekmece’de bir otoparkta, diğer 4’ü farklı otoparklarda bulundu. Bulunan otomobillerin izini süren dedektifler, araçları bırakan kişilerin kaldığı otele baskın yaptı. Baskın sonucu biri kadın 7 şüpheli gözaltına alındı.

Toplam değerleri 100 milyon lira Almanyada çalınan otomobiller İstanbulda ele geçirildi

Oto Hırsızlık Büro Amirliğine getirilen şüphelilerden biri yapılan sorgusunda suçunu itiraf etti. Şüpheli ifadesinde otomobilleri Almanya’dan getirmeleri için hırsızlık şebekesinin kendilerini bin euro karşılığında tuttuğunu söyledi. Polis soruşturması sonucunda şüphelilerin otomobilleri Almanya’dan kiraladıktan sonra İstanbul’a geldiklerini ardından araçları sahte belgeler hazırlayarak İran ve Irak’ta satmaya çalışacakları tespit edildi. Ele geçirilen araçlardan birinde sahte belgeler ve daktilo ele geçirildiği öğrenildi.

Toplam değerleri 100 milyon lira Almanyada çalınan otomobiller İstanbulda ele geçirildi

TOPLAM DEĞERLERİ 100 MİLYON LİRA

Poliste işlemleri tamamlanan Fas uyruklu Mohamed S.(30), Ayman E.B.(22), Bilal K.Z.(25), Ayoub K.L.(23), İsmail E.B.(25) ile Türk Gülizar T.(21) ve Devran B.Ç.(20) çıkarıldıkları adliyede mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis tarafından bulunan ve piyasa değeri yaklaşık 100 milyon lira olan 6 lüks araçta sahiplerine teslim edildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu