YAZARLAR

HAVALİMANI’NDA DOYASIYA SARILMA KISITLAMASI GERÇEĞİ

Geçenlerde ajanslar bir haber düştü. Yeni Zelanda’nın en güneyindeki şehirlerinden biri olan Dunedin’in uluslararası havalimanında yolcu karşılama ve geçirme bölgesinde sarılma süresi üç dakika ile kısıtlandı. Gerekçe olarak ta güvenlik ve trafik düzeninin korunması gösterildi. Havalimanına giriş ve çıkış yapanlar kadar Yeni Zelandalı’lar da bu karara büyük bir tepki gösterdiler.

Gerek yolcular gerekse yolcuları karşılayan ve uğurlayanlar salondaki ‘Maksimum sarılma süresi 3 dakikadır. Daha çok karşılamalar veya vedalaşmalar için lütfen otoparkı kullanın’ ibaresi kimilerince ‘İnsanlık dışı’ olarak nitelendirildi.

Konu ile ilgili konuşan Dunedin Havalimanı üst düzey yöneticisi Daniel Del Bono ‘Biraz eğlenceli bir yaklaşım getirmeye çalışıyoruz. Sonuçta burası bir havalimanı ve genellikle karşılama ve vedalaşma sırasında alanların uzun süre meşgul edilmesi bazı sorunlara neden oluyor’ diyerek kurallara uymayanlara para cezası kesileceğini belirtti.

Yeni Zelanda kadar dünya gündemine de oturan bu ‘Sarılma’ kısıtlaması için Daniel Del Bono daha da ileriye giderek ilmi bir yaklaşım gösterdi. Dunedin Havalimanı üst düzey yöneticisi şöyle devam etti: ‘Sarılıp vedalaşmak için 3 dakika kanımca yeterli. Genelde havalimanları ‘duygu yuvaları’dır ve bir araştırmaya göre aşk hormonu oksitosin patlaması için 20 saniyelik bir kucaklaşmanın yeterli olduğuna inanıyorum.’

Konu ile ilgili kamuoyu yoklamasında bu karara destek verenler de hayli fazla oldu. Özellikle emekliler bu sarılmalar nedeniyle kuyrukta beklemek zorunda kaldıklarını ve 3 dakika kısıtlamasının daha da indirilmesini önerdiler.

34 yıl sonra emekli olup Türkiye’ye dönüşümüzde bizi karşılamaya gelenlerle doyasıya sarıldık ama her biri ile 3 dakika sınırlamasını aşmamışızdır herhalde.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu