TÜRKİYE

SON DAKİKA HABERİ | TUSAŞ’a yönelik hain saldırıya peş peşe tepkiler

SON DAKİKA HABERİ | TUSAŞa yönelik hain saldırıya peş peşe tepkiler
expand

TUSAŞ’a gerçekleştirilen terör saldırısının ardından siyasilerden açıklamalar yapıldı.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ’DAN SAVUNMA SANAYİİ VURGUSU

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TUSAŞ’a yönelik düzenlenen terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Yılmaz mesajında, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda şehit olan savunma sanayimizin kahramanlarına Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Saldırının gerçekleştiği ilk andan itibaren güvenlik güçlerimiz olaya müdahale etmiş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca da adli soruşturma başlatılmıştır. Bu hain terör saldırısı, Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği başarıları hedef almıştır. Ancak bilinmelidir ki bu saldırılar, ne savunma sanayimizin kahraman çalışanlarını ne de her alanda tam bağımsız bir Türkiye ideali için gece gündüz ter döken tek bir vatandaşımızı bile yolundan döndüremeyecektir. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da terörle ve terör örgütleriyle güçlü ve kararlı mücadelemiz devam edecektir.” dedi.

BAKAN TUNÇ: KINIYOR VE LANETLİYORUM

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.

Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

BAKAN BOLAT: AZİZ MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Ticaret Bakanı Ömer Bolat TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerine yönelik yönelik menfur terör saldırısını lanetlediğini belirterek, “Terör saldırısında şehit ve yaralılarımızın olduğunu teessürle öğrendim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum. TUSAŞ’a ve tüm ülkemize geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, saldırı ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaların dikkate alınmasını rica ediyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.” değerlendirmesinde bulundu.

BAKAN YUMAKLI’DAN TAZİYE MESAJI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı konuya ilişkin paylaşımında şunları kaydetti: “Ülkemizin savunma sanayisine büyük katkılar sağlayan TUSAŞ’ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısını gerçekleştiren alçakları lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, şunları kaydetti:

“Rabb’im bütün mühendislerimizi, araştırmacılarımızı muhafaza etsin. Biz savunma sanayisinden, Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğundan asla geri adım atmayacağız. Milli Teknoloji Hamlesi ve milli savunma sanayisi, tam bağımsız Türkiye’nin anahtarıdır. Biz bu yolda gece gündüz demeden büyük bir azimle, kararlılıkla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ümit ediyorum ki yaşanan bu saldırıda herhangi bir kaybımız bulunmasın. Tekrar tüm savunma sanayimize ve TUSAŞ’taki tüm kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi buradan sunuyorum.”

MHP’Lİ CELAL ADAN: DÖKTÜKLERİ KANDA BOĞULACAKLAR

TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul milletvekili Celal Adan, “Bu hain terör saldırısını kınıyoruz. Hiçbir terör eylemi ülkemizi yolundan döndüremez. Döktükleri kanda da boğulacaklardır.” değerlendirmesinde bulundu.

CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL’DEN TAZİYE MESAJI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, terör saldırısına ilişkin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

“Ankara Kahramankazan’da TUSAŞ tesislerine yönelik olarak gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda şehit olan yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize başsağlığı diliyorum. Terörü kimden ve nereden gelirse gelsin lanetliyorum.”

DESTİCİ’DEN SAVUNMA SANAYİİ MESAJI

Destici, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’ndeki terör saldırısına ilişkin mesaj yayımladı.

Ankara Kahramankazan’da bulunan TUSAŞ tesislerine bombalı ve otomatik silahlarla terör saldırısı gerçekleştirildiğini hem büyük bir üzüntü hem de büyük bir kızgınlıkla öğrendiğini ifade eden Destici, “Öncelikle bu kahpe saldırıyı gerçekleştiren piyonları ve arkasındaki güçleri lanetliyorum. Saldırıda şehit olan kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar niyaz ediyorum. Bu tür hain saldırılarla Türkiye’nin savunma sanayisindeki ilerleyişini durduracaklarını zannedenler asla başaramayacaklardır.” değerlendirmesinde bulundu.

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ: TERÖRLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yapılan menfur saldırıda can veren şehidlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Teröre, destekçilerine ve arkasındaki karanlık odaklara karşı yürüttüğümüz güçlü ve tavizsiz mücadelemizi, terör bu topraklardan sökülüp atılıncaya kadar kararlı bir şekilde sürdüreceğiz.

BAKAN KURUM’DAN AÇIKLAMA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ankara Kahramankazan’da, Türk Havacılık Uzay Sanayii’ne gerçekleştirilen alçakça saldırı nedeniyle TUSAŞ’a ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şehit düşen kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Devletimiz güçlüdür. Nereden gelirse gelsin ülkemizi terör saldırılarıyla yıldıracağını zannedenler, yerli ve milli savunma sanayi kuruluşumuzu hedef alarak amaçlarını ortaya koyan odaklar iyi bilsin ki; birliğimizi, beraberliğimizi, dirayetimizi, azmimizi bozmaya güçleri hiçbir zaman yetmeyecektir.”    

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu