SON DAKİKA

İsrail’den skandal harita: Hatay’ı Suriye toprağı olarak gösterdi!

KAYNAKCNN TÜRK

İSRAİL ORDUSU HATAY’I SURİYE TOPRAĞI OLARAK GÖSTERDİ

İsrail ordusu, yayınladığı harita ile Hatay’ı Suriye toprağı göstererek skandala imza attı. Bu harita ile İsrail ordusu, iddialarıyla İran’ın Hizbullah’a nasıl para aktardığını anlattı;

İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, ”Hizbullah’ın finansal ağı iki ana gelir kaynağına dayanmaktadır. İran rejiminden gelen para ve Lübnan halkından gelen para. İran’ın Kudüs güçleri Suriye’de satılan İran petrolünden Hizbullah’a para aktarıyor. İran ayrıca uçaklarla Beyrut’taki İran elçiliğine nakit ve altın dolu bavullar gönderiyor ve sonra doğrudan Hizbullah’a gidiyor.” dedi.

İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, bu iddialarına bir yenisini ekleyerek Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki el-Sahil Hastanesi’nin altında Hizbullah’ın milyonlarca dolar ve altın sakladığını iddia etti ve bununla ilgili bir animasyon yayınladı;

”Hizbullah’ın milyonlarca dolar değerinde altın ve nakit bulundurduğu Hasan Nasrallah’ın sığınağında, vurmadığımız bir alandaki istihbaratı açıklayacağım. Sığınak nerede? Beyrut’un kalbinde, Dahiye’deki el-Sahil hastanesinin hemen altında. Bu hastane. Her iki taraftan da bir giriş ve çıkış görebilirsiniz. Bunlar, yeraltı sığınağı için giriş ve çıkış tünel şaftlarıdır.”

“SURİYE’DE SATILAN PETROLÜN PARASI HİZBULLAH’A”

İsrail ordusunun bu açıklamaları, Gazze’deki Şifa Hastanesi’ni akıllara getirdi. İsrail, geçmişte Şifa Hastanesi’nin altında Hamas karargahı bulunduğuna yönelik animasyonlar yayınlayarak hastaneye saldırılar düzenlemişti.

Hagari, ”Giriş Al Mady binasında ve çıkış al-Sahel Center binasındadır. Bu sığınaktır. Uzun süreli konaklamalar için odalar, yataklar ve altyapı ve yer altından muharebeyi yönetme yeteneği içerir. Hizbullah bu sığınağı doğrudan bu hastanenin altına inşa etti. Şu anda sığınağın içinde yüz milyonlarca dolar nakit ve altın var. Lübnan hükümetine, Lübnan yetkililerine ve uluslararası örgütlere çağrıda bulunuyorum, yapmayın. Hizbullah’ın parayı terör için kullanmasına ve İsrail’e saldırmasına izin vermeyin. İsrail hava kuvvetleri, gördüğünüz gibi, kompleksi izliyor. Ancak hastanenin kendisini vurmayacağız.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu