SON DAKİKA

VİDEO | İsrail’den İran’a ajanlık suçlaması: ”Demir Kubbe bataryalarını fotoğrafladılar”

KAYNAKCNN TÜRK

“İRAN İÇİN İSTİHBARAT TOPLAYAN 7 İSRAİLLİ YAKALANDI”

İsrail’de ajanlık krizi patlak verdi. 7 İsraillinin İran için ajanlık faaliyetinde bulundukları gerekçesiyle yakalandığı açıklandı. Savcılık, Hayfa ve Kuzey İsrail’den yedi İsrail vatandaşına karşı, devam eden savaş sırasında İran istihbaratı için ajanlık yapmakla suç duyurusunda bulundu. Suçlamalar arasında bir firari asker ve yaşları nedeniyle kimlikleri gizli tutulan iki çocuk da bulunuyor.

Diğer 5 kişinin ise isimleri açıklandı. Şüpheliler Aziz Nisanov, Alexander Sadykov, Yigal Nisan, Vyacheslav Gushchin ve Evgeny Yupa’nın İsrail ordusuna ait tesislere yönelik gözetleme faaliyetleri yürüttükleri ve istihbarat topladıkları iddia ediliyor.

“DEMİR KUBBE BATARYALARINI FOTOĞRAFLADILAR” İDDİASI

Faaliyetlerinin arasında Negev ve Ramat David’deki askeri hava üsleri, Tel Aviv’deki Kirya askeri karargahı ve Demir Kubbe bataryalarının yerleri gibi hassas alanların fotoğraflanması da yer aldığı bildirildi. Polis ve iç istihbarat birimi Şin Bet tarafından yürütülen soruşturmalar, şüphelilerin iki yıldan fazla bir süredir İran istihbarat ağı için çalıştıklarını ortaya koydu.

İki İran ajanının yönetimi altında, İsrail vatandaşlarını işe almak ve istihbarat toplamak için çeşitli görevler yürüttükleri de iddialar arasında. Nevatim üssü bu yıl İran’ın her iki füze saldırısında da hedefti ve Ramat David üssü de Hizbullah tarafından hedef alındı. Şüpheliler ayrıca, geçtiğimiz haftalarda drone ile vurulan Binyamine’deki Golani üssü de dahil olmak üzere, yöneticilerinden stratejik bölgelerin haritalarını almakla suçlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu