TÜRKİYE

SON DAKİKA… Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya Başbakanı Scholz’u kabul etti

SON DAKİKA... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholzu kabul etti
expand

Kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da hazır bulundu.

Kabulün ardından Erdoğan ve Scholz çalışma yemeğine geçti.

İKİ ÖNEMLİ MADDE

“Göç konusunun önemli bir mesele olduğunu” belirten Scholz, “AB ile Türkiye’nin bu konuda birlikte çalışması doğru ve mantıklıdır. Biz bunu her zaman destekledik ve Avrupa Birliği’ne ilgili anlaşmaları genişletmesi çağrısında bulunduk” ifadelerini kullandı. Bir soru üzerine Türkiye’ye olası Eurofighter Typhoon savaş uçağı tedariki sürecinden de bahseden Scholz, projede lider ülke İngiltere olduğu için İngiliz ve Türk hükümetleri arasında müzakere edilen konu olduğunu vurgulayarak, “Elbette bunu durdurup durdurmayacağımız konusunda da netiz. Ancak henüz çok erken ve bu nedenle önce bir müzakere edilsin dedik” diye konuştu. Daha önce savaş uçaklarının Türkiye’ye verilmesine Almanya’nın karşı çıktığı iddia edilmişti.

SON DAKİKA... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholzu kabul etti

UKRAYNA DA GÜNDEMDE

Öte yandan Ukrayna’daki savaşın sona erdirilmesini sağlayacak bir yol haritası belirlemek amacıyla Batılı liderlerin bir süredir Ukrayna temas grubu kurma çalışmaları yaptığı belirtiliyor. Alman hükümetinin Türkiye’nin de bu sürece katkı sunabileceğini düşündüğü ve görüşmede bu konunun da gündeme gelebileceği aktarıldı. Rus basınında geçtiğimiz günlerde Scholz’un Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan aracılığıyla Rusya lideri Vladimir Putin’e diyalog mesajı iletebileceği iddia edilmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu