TÜRKİYE

Demirören Grubu’ndan o habere yalanlama… “Tüm vergi yükümlülüğü yerine getirilmektedir”

KAYNAKCNN TÜRK

Demirören Grubu, bir medya organında geçen “vergisel kararın” grupla ilişkilendirilmesini yalanladı. Ve “haberde yazılanın aksine bu vergilerin mükellefi Demirören Grubu iştirakleri değil ilgili kamu kurumlarıdır” açıklamasında bulundu.

Demirören’den yapılan açıklamada, gerçeklerin çarpıtıldığına dikkat çekildi. “Demirören Grubu, vergisel olarak tüm yükümlülüklerini yasanın belirlediği kanunlar çerçevesinde yerine getirmektedir” denildi.

Demirören Grubundan o habere yalanlama… Tüm vergi yükümlülüğü yerine getirilmektedir

Açıklamanın devamında, “Yasadışı bahis ve kumar ile etkin mücadele etmek amacıyla Ocak 2024 itibarıyla Şans Oyunları Vergisi önceki seviyesine getirilmiştir. Bu düzenlemeler sonrası, artan ikramiye oranıyla birlikte kamuya aktarılan gelirlerde enflasyonun çok üzerinde bir artış sağlanmıştır. Dolayısıyla, Şans Oyunları Vergisi’nin yüksek olduğu döneme kıyasla, toplam kamuya aktarılan gelirler reel anlamda da yükselmiştir.

Dezenformasyon içeren her türlü haber ile hukuki yollara başvurarak mücadele edeceğimizi kamuoyunun bilgilerine sunarız” ifadelerine yer verildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu