SON DAKİKA

Donald Trump’tan tepki çeken Gazze açıklaması

TRUMP: GAZZE’YE GİTTİM, MONAKO’DAN İYİ OLABİLİR

“Monako’dan daha iyi olabilir. Orta Doğu’daki en iyi konuma, en iyi suya, her şeyin en iyisine sahip. En iyisi, yıllardır söylüyorum. Biliyorsunuz, oradaydım. Zor bir yer, biliyorsunuz, tüm saldırılardan önce ve son birkaç yıldır olan olaylardan önce.”

İsrail’in yerle bir ettiği, 42 bin sivili katlettiği Gazze Şeridi’ni Monako’ya benzetti, Gazze şeridine gittiği iddia etti. ABD’de Cumhuriyetçi Parti Başkan Adayı Donald Trump’ın bu sözleri tepki çekti.

Donald Trumptan tepki çeken Gazze açıklaması

ABD BASINI: BUNA DAİR HİÇBİR KAYIT BULUNMUYOR

Üstelik ABD basını, Trump’ın Gazze Şeridi’ne gittiğine dair hiç bir kaydın olmadığını yazdı. Sağcı yayın politikası ile tanınan radyo sunucusu Hugh Hewitt’in programında konuşan Trump, Gazze şeridine bakış açısını da “Bir müteahhit olarak güzel olabilirdi” diyerek göstermiş oldu.

“Biliyorsun, bir müteahhit olarak, en güzel yer olabilirdi. hava, su, her şey, iklim. Çok güzel olabilirdi. Orta Doğu’daki en iyi şey olabilirdi, ama dünyadaki en iyi yerlerden biri de olabilirdi.”

Donald Trump kampanyasından bir yetkili ise “Gazze İsrail’dedir. Başkan Trump İsrail’e gitmiştir” açıklamasını yaptı. Fakat Gazze, tarihsel olarak hiçbir zaman İsrail’in parçası olmadı.

Donald Trumptan tepki çeken Gazze açıklaması

TRUMP’IN DAMADININ TEPKİ ÇEKEN PLANI

Trump’ın damadı ve başkanlığı dönemindeki dış politika danışmanlarından Jared Kushner de geçtiğimiz mart ayında Gazze’nin sahil kesiminde inşa edilecek mülklerin değerli olacağını söylemişti.

“Gazze’nin sahil kesimindeki mülkler, eğer insanlar bir tür geçim kaynağı oluşturmaya odaklanırsa çok değerli olabilir. Şu an da İsrail’in yerinde olsaydım Negev’i buldozerle yerle bir edip insanları oraya taşımaya çalışırdım.”

Donald Trumptan tepki çeken Gazze açıklaması

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu