TÜRKİYE

SON DAKİKA | İsrail Türkiye için tehdit mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin güvenliğinden taviz yok!

KAYNAKZübeyr BOZKURT | CNN TÜRK

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

TBMM’ye, siyasi partilerimize, siyasi arkadaşlarımıza ve tüm Meclis çalışanlarına yeni yasama yılında başarılar diliyorum.

Sel felaketi ile sarsılan Bosna-Hersek halkına buradan geçmiş olsun temennilerimizi iletiyorum. Felaket haberini alır almaz, AFAD’ımızı TİKA’mızı hemen harekete geçirdik. Kardeşlerimizin yaralarını sarmak için elimizden geleni yaptık ve yapıyoruz. Ulaştırma Bakanımız Boşnak halkı ile dayanışmamızı göstermek için sel bölgesine intikal etti. Bosnalı kardeşlerimizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yalnız bırakmayacağız. Merhum Aliya’nın son nefesini vermeden hemen önce hastane odasında elimizi tutarak bizlere bıraktığı emanete en güzel şekilde sahip çıkacağız.

Rahmetli Erbakan Hocamızın dava arkadaşı, milletvekili ve bakan olarak çok kıymetli hizmetlerde bulunmuş Recai Kutan ağabeyi de buradan rahmetle yad ediyorum. Beyefendi kişiliği, çalışkanlığı ve davasına olan sarsılmaz bağlılığı ile her zaman hayırla hatırlanacaktır. Rabbim kendisini cenneti ile müşerref eylesin.

SON DAKİKA | İsrail Türkiye için tehdit mi Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiyenin güvenliğinden taviz yok

İhtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken katledilen 16 yaşındaki Yasin Börü ve arkadaşlarına yapılan canilikleri 100 yıl geçse bile unutamayız. Ciğerparesini kaybetmiş bir annenin yürek yangını ancak adaletin tecellisi söndürebilir. 6-8 Ekim olaylarında rolü olanlar bağımsız Türk mahkemeleri önünde hesap vermiş ve cezalara çarptırılmışlardır. O dönem emperyalistlerin bölgesel planlarına alet olanlar bu olaylarla yüzleşme cesaretini halen gösteremedi, keza 6-8 Ekim olaylarına sırf oy uğruna şaşı bakan devrin CHP yönetimi de henüz nedamet getirmediler. Lafa her başladıklarında Türkiyelileştirme iddialarında bulunanların ülkemizi uçurumun kenarına özellikle getirenlerle hesaplaşılması gerektiğine inanıyoruz. Bir elinde silah tutarak siyaset yapılmaz. Türkiye Yüzyılı’nda şiddet ile arasına mesafe koyan anlayışa elbette yer vardır ama sırtını dağa yaslayan terör siyasetine asla ve asla yer yoktur.

Tekrar ediyorum, Kobani olaylarının hukuki açıdan hesabı sorulmuştur.

Milletin faydasına olacak hiçbir konuda diyalogtan kaçınmayız, Cumhur İttifakı olarak yeni dönemde ülkemizin meselelerini mümkün olan en geniş mutabakatta çözmeyi arzu ediyorum. MHPĞ Genel Başkanı Sayın Bahçeli’nin gerek Meclis’in ilk günü gerek dün yaptığı açıklamaları çok kıymetli buluyor ve takdir ile karşılıyoruz. Cumhur İttifakı’nın uzattığı elin muhatapları tarafından da layıkıyla karşılanmasını temenni ediyoruz.

7 Ekim’de İsrail’in Gazze’ye başlattığı saldırıların birinci yıl dönümünü geride bıraktık. İsrail’in Gazze, Batı Şeria ve son olarak Lübnan’da gerçekleştirdiği katliamlarda 50 bin kardeşimiz şehit edildi.

Gün geçtikçe katliamın maddi ve manevi faturası kabarıyor. Savaşın diğer ülkelere yayılma tehlikesi büyüyor. Komşumuz İran’ın geçen hafta mukabelede bulunması bölgesel çatışma riskini hiç olmadığı kadar yükseltmiştir. Bu gelişmeleri çok yakından takip ediyor, devletimizin ve milletimizin güvenliği için tüm tedbirleri alıyoruz. Ülkemizi bölgesel gerilimlerden hep uzak tuttuk, yangına benzin dökenlerden değil söndürmeye çalışanlardan olduk. Aynı tutumuzu bugün de muhafaza ediyoruz. Netanyahu ve ekini çok tehlikeli bir maceraya atılmaktadır. Nihai hedefin neresi olduğunu da çok net görebiliyoruz. Dün bakanlarımız Meclis’e bilgi verdi. Toplantı sonrası CHP Genel Başkanının yaptığı açıklamaları esefle karşıladık, tüm bölgemiz bir ateş çemberinden geçiyor ama bakıyorsunuz CHP Genel başkanı ucuz polemik peşinde koşuyor. Sayın Özel’den daha olgun bir tavır beklerdik. Varsın onlar kendi hayal dünyalarında yaşamaya devam etsin, biz Türkiye’nin güvenliğinden taviz vermeyeceğiz. Bölgemiz ve topraklarımız üzerinde ameliyat yapılmasına müsaade etmeyeceğiz.

Türkiye yayılmacı hevesleri, vatan topraklarına dikilen kem gözleri kursaklarda bırakacak kudrete ziyadesi ile sahiptir. Vaat edilmiş topraklar hezeyanını varacağı yer büyük bir hüsran ve hezimet olacaktır.

İsrail bir siyonist terör örgütüdür.

Gazze soykırımının faili İsrail’dir ama bu vahşet Batılı ülke yönetimlerinin güçlü desteği ile işlenmektedir. Sahne arkasında İsrail’e her türlü silah mühimmat ve istihbarat desteğini vermeye devam ediyor. Bu Amerika’da böyle, Almanya’da böyle tüm Batı ülkelerinde böyle. Hepsi birbirinin aynı, al birini vur ötekine. Gazze kasabı Siyonist Netanyahu’nun Amerikan Kongresi’nde dakikalarca ayakta alkışlanması bunun kara örneğidir. Tarih bunu asla unutmayacaktır. Tarih elinde onbinlerce çocuğun kadının sivilin kadı olan bir canavarı ayakta alkışlayanları asla ama asla affetmeyecektir. Biz de her fırsatta bu iki yüzlülüğü deşifre edeceğiz. Tabii bu süreçte tarihin doğru tarafında yer ala ülkeler de oldu, İspanya, Norveç ve Slovenya başta olmak üzere baskılara rağmen ilkeli duruş sergileyen tüm ülkeleri, özellikle de vicdan sahibi üniversiteli gençleri yürekten tebrik ediyorum.

Tam bir yıldır, işgal ordusu karşısında direnen Filistin’in yiğit evlatlarını, toprağın üstünde onursuz şekilde yaşamaktansa toprağın altında şereflice yatarım diyen yiğitleri bugün bir kere daha saygıyla selamlıyorum.

Hamas’ın Gazze’de verdiği destansı mücadelenin aynı zamanda Türkiye için de olduğunu çok iyi biliyoruz. Filistin’in Müslümanların izzetini savunduğunu da çok ama çok iyi biliyoruz. İşte bunun için Hamas Filistin’in Kuva-i Milliye’sidir dedik.

İlk gün vatandaşlarımızı neye karşı uyarıyorsak bugün de aynı risklere dikkat çekiyoruz.

TOPLUMDAKİ CEZASIZLIK ALGISI

AK Parti’yi kurduğumuz günden itibaren ülkemize ve milletimize hizmet mücadelesi veriyoruz. Biz her zaman kendi iç muhasebemizi cesaretle yapan bir kadroyuz. Son dönemde yaşanan kimi cinayetler üzülerek görüyoruz ki milletimizin kendini güvende hissetme konusunda tereddüde düşürüyor. Gereken tedbirleri almak en önemli vazifemizdir. Sınır güvenliğimiz konusunda gayet iyi bir seviyeye geldik. Toplumda güvenlik ve asayiş konusunda geçmişe kıyasla çok iyi bir yerdeyiz.  Onlarca kriminal suç kaydı olanların ortalıkta dolaşması herkes gibi bizi de rahatsız ediyor. Milletimizin sesine kulak vererek bu konuda önemli adımlar atmaya karar verdik. Ne gerekiyorsa yapacağız. Tıkanıklık varsa neşteri vuracağız. 

İki adım atmayı planlıyoruz. Yargı erkini güçlendirmek amacıyla Adalet Bakanlığı’nda kurulan bir birim bunlarla ilgili gerekli incelemeleri yaptıktan sonra savcıların ve hakimlerin dikkatine sunacaktır. Artık iyice kontrolden çıkan bir riske dikkat çekmek istiyorum. Medya organlarımız sorunlu bir politika izlemeye başladı. Habercilik adına üzülerek söylüyorum mağdurlar tekrar mağdur ediliyor. Bunu kabul etmemiz söz konusu olamaz. Basınımız elbette özgür olmalıdır. Ama bu toplumsal olaylarda sorumlu yayıncılık yapmaya engel değildir. 

Cezasızlık algısını ortadan kaldırmak boynumuzun borcudur. Adalet hizmetlerinin iyileştirilmesi noktasında 22 yıldır yaptığımız reformlara kendini bilmezlerin gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz.

Kadın politikalarında her zaman en hayırlı olanı hayata geçirmeye çalıştık. Kadının ekonomik ve sosyal statüsünü güçlendirmenin gayretinde olduk. Kadın hakları konusunda bize ders verecek hiçbir muhalefet partisi yoktur. Kadının statüsünün güçlendirilmesinde elimize su dökecek kimse de yoktur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu