SON DAKİKA

4 TON UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ! Zehir dolu geminin rotası CNN TÜRK’te

KAYNAKCNN TÜRK

Nihat Uludağ’ın ifadeleri şöyle;

4 ton uyuşturucu yakalandı. Piyasa değeri yaklaşık 150 milyon TL. O büyük uyuşturucu operasyonun devasa rotası;

4 TON UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ Zehir dolu geminin rotası CNN TÜRKte

28 Temmuz’da yakalanan RAS isimli Tanzanya bandıralı kuru yük gemisi, Zeytinburnu’ndan hareket ediyor. Daha sonra müthiş bir uyuşturucu rotası oluşturuyor kendine. Kanarya Adaları açıklarından geçiyor, daha sonra Gine açıklarında bir süre beklemeye başlıyor. Ve yaklaşık 9 gün 11-20 Eylül tarihleri arasında burada bekliyor. Daha sonrasında Siera Leone açıklarında 21 Ağustos’ta tekrar beklemeye alınıyor ve tekrar dönmeye başlıyor. İlginç bir teknik uygulanmış. İspanya ve Fransa polisi Türkiye’den hareket eden bu gemiyi aslında takibe alıyor ve izliyor.

İlginç bir taktik uygulamışlar. Gine açıklarında hızlarını düşürmüşler. Sinyal kaybı olmayan bazı hayalet tekneler var. Radardan kaçan bir tekniği uygulamışlar. Buna dolmuş tekniği diyorlar. Mesela bir yük almak için limana yanaşmıyorlar. Ne yapıyorlar? Hızlarını düşürüyorlar. O ara sinyal yayını olmayan küçük tekneler var, o teknelerle bu gemiye dolmuş tekniği ile yükleme yapılıyor. Tam 4 tonluk bir yükten bahsediyoruz.

Daha sonra devreye İspanya, Fransa polisleri devreye giriyor ve bu gemiyi izlemeye alıyor. Kanarya adası açıklarında operasyon için düğmeye basıyorlar. 4 Ekim 2024 tarihinde o kuru yük gemisine baskın düzenleniyor. Gemi limana çekiliyor. Gemide yapılan aramalarda Gine açıklarında dolmuş tekniği ile yükledikleri tam 4 tonluk devasa bir yakalama gerçekleştiriyorlar.

Türkiye’yi ilgilendiren boyutu ise yakalanan 10 kişi var. 10 kişiden 7’si Türk, 2’si Azerbaycan uyruklu, 1’i Hollanda uyruklu ve Zeytinburnu’ndan başlayan büyük bir sevkiyat. Siera Leone’ye kadar devam eden. Ve Gine’den Kanarya Adaları’na kadar giden müthiş bir uyuşturucu rotası ve operasyonu devasa yakalamasını Kanarya açıklarında yapıyorlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu