YAZARLAR

Gio’nun anlaşılması güç Semih kararı!

Giovanni van Bronckhorst’un oyuncu tercihleri iyice tartışılmaya başlandı. Bunların başında Semih Kılıçsoy geliyor. Hollandalı teknik adam geçen sezon siyah-beyazlı takımdaki müthiş performansı sonrası A Milli Takım’a davet edilen genç yıldızın tabiri caizse yüzüne bile bakmıyor.

Fizik gücü yüksek Bundesliga’nın formda ekibi Eintracht Frankfurt maçına ilk 11’de başlaması gereken Semih kulübede oturdu. 64’te oyuna dahil olurken, temsilcimiz rakip kalede daha çok pozisyon üretti. Gio, Gaziantep FK sınavında milli futbolcuyu yine yanında oturttu. 5 oyuncu değiştirmesine rağmen değişiklik tabelasında Semih’in numarasının yanmaması gerçekten anlaşılması güç bir karar. Zaten 1-1’lik beraberlik sonrası otoritelerin eleştirilerine hedef olurken, taraftarların da tepkisinden nasibini aldı Hollandalı teknik adam.

Semih mental olarak güçlü bir oyuncu değil, son derece duygusal. Beşiktaş’ın öz kaynak düzeninden çıkardığı en nadide elmas. Potansiyeli son derece yüksek. İyi işlendiği takdirde tıpkı Arda Güler gibi Türkiye’nin Avrupa’da bayrak oyuncularından biri olabilir.

O bölgede Joao Mario’nun fizik gücü son derece yetersiz. Şu andaki görüntüsüyle Beşiktaş’ın el freni. Ernest Muçi verimsiz, bal yapamayan arı gibi. Forma şansını iyi kullanamıyor. Skora katkısı hiç yok. Sol kanatta oynaması gereken ilk isim Semih Kılıçsoy. Eyüpspor maçında oyuna sonradan girerek Beşiktaş’a penaltı kazandırmıştı. Etkili driplingleri ve delici özelliği olan genç oyuncu için kulübün önemli planları var. Teknik heyetin Semih’in üzerine titremesi gerekiyor. En azından makul biçimde neden kulübede oturduğu anlatılmalı.

Yoğun maç trafiğinde Semih’in bazı maçlarda dinlendirilmesi makul karşılanabilir. Ancak alışkanlık haline gelirse bu sorgulanır. GvB’nin bu oyuncu ile ilgili ‘saplantı’ya varan kararını yeniden gözden geçirmesi gerekiyor. 19 yaşındaki oyuncuyu yeniden kazanırsa kulübün ve kendisinin de menfaatine.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu