DÜNYA

Kassam Tugayları’ndan İsrail’e mesaj: ‘Savaşa devam ederseniz, biz de edeceğiz!’

KAYNAKCNN TÜRK

Hamas’ın silahlı kanadı İzzettin El Kassam Tugaylarından İsrail’e, savaşı sürdürmesi halinde kendilerinin de devam edeceğine yönelik mesaj geldi.

7 Ekim Aksa Tufanı saldırılarının yıldönümü hakkında kameraların karşısına İzzettin El Kassam Tugayları Komutanı Ebu Ubeyde geçti. Ubeyde, Hamas’ın elinde bulunun rehinelerle ilgili olarak da “Netanyahu isteseydi onları kurtarabilirdi” dedi.

–      “Mevcut şartlara ve beklenen tüm senaryolara uygun bir şekilde ve Allah’ın yardımı ve gücüyle, uzun süreli bir yıpratma savaşında mücadeleyi sürdürme kararımızın ve tercihimizin başarısını garantileyecek şekilde, düşman için acı verici ve maliyetli bir savaş. Düşman saldırganlığa ve savaşa devam etmekte ısrar ettiği sürece. Düşmanın rehineleri ve takas konusuna gelince, işgalci kamuoyuna ve özellikle rehinelerin ailelerine şunu söylüyoruz; Netanyahu’nun hedeflerine uygun olsaydı ve çıkarları ile örtüşseydi, bir yıl önce rehinelerinizin hepsini sağ salim geri alabilirdiniz”

Ebu Ubeyde, rehinelerin psikolojik ve sağlık durumlarının iyi olmadığı konusunda da uyardı.

–       “Geriye kalan rehinelerin psikolojik ve sağlık durumları çok zorlaştı ve onlar için riskler her geçen gün artıyor. Kısacası, rehinelerin kaderi işgalci hükümetinin liderliğinin kararına bağlı ve bu çok ciddi ve tehlikeli bir konu. Davalarının sonsuza kadar devam eden karanlık, kapalı bir tünele girme olasılığını dışlamıyoruz”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu