SON DAKİKA

VİDEO | 7 Ekim ve perde arkasında yaşananlar…

KAYNAKCNN TÜRK

Orta Doğu’da savaşın ve İsrail’in işgal politikasının seyrini değiştirecek bir dönüm noktasıydı 7 Ekim…

Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Furkan Kaya, ”Aksa Tufanı operasyonu ile Hamas güçleri, Kassam Tugayları bir ilerleyiş kaydetti. Dönem dönem ufak tefek tansiyon yükseltmelerle yapılıyordu ama o işgal politikası devam ediyordu. Biz o zaman da bunu söylüyorduk ama 7 Ekim’le birlikte aslında o yapbozun parçası olan Gazze direnişinin kırılması gerektiğini gördüler.” ifadelerini kullandı.

VİDEO | 7 Ekim ve perde arkasında yaşananlar...

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Kaya Ülger, ”Aksa Tufanı bir başka şeyi daha gösterdi; İsrail sadece İsrail’den ibaret değil. Bu bir kilometre taşı, bu bir dönüm noktası. İleride Orta Doğu’nun kaderinin değiştiği tarih olarak bakacaklardır. Ne değişti 7 Ekim’de? İsrail’in yenilmezliği yıkıldı, İsrail’in güvenilir bir coğrafya olduğu miti yıkıldı.” şeklinde anlattı.

VİDEO | 7 Ekim ve perde arkasında yaşananlar...

Artık İsrail gözünü karartmıştı… Peki, tarihte bir dönüm noktası olan 7 Ekim sonrası, İsrail işgal politikasını nasıl değiştirdi?

İrfan Kaya Ülger, ”İsrail’in, ABD’nin ve Batı’nın desteğiyle kabul edilemez bir şiddet uyguladığına tanık olduk. 40 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti, bazı kurumlar işlevini kaybetti. Bir bütün olarak baktığımızda şunu görüyoruz: İsrail, Batı’nın Orta Doğu’da tabutuna son çiviyi çaktı. Bunun başlangıç noktası 7 Ekim.” dedi.

Furkan Kaya, ”Gazze’yi tamamen insansızlaştırmak için başlatılan İsrail vahşeti sürdürülerek, bu iş acaba Beyrut’a kadar ilerler mi derken Türkiye’nin güney hattına kadar ulaşacak bir strateji ortaya çıktı. O Anglo-Sakson istihbarat ağının, İran’ın kılcal damarlarına kadar girdiği bir süreci başlattı. İran belki de şimdi tarihinin en kâbus dolu günlerini yaşıyor.” şeklinde konuştu.

Şimdi ise hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı bir dönemi yaşıyor hem Orta Doğu hem dünya…

Kaya, ”Bugüne kadarki bütün katliam politikasının parçası olduğu ortada. Amaç, oradaki insanlara diz çöktürmek; amaç ise orada İsrail’in Anglo-Sakson şirketler aracılığıyla büyük bir enerji hâkimiyeti kurması.” dedi.

İrfan Kaya Ülger, ”Şimdi baktığımızda manzara şu: İsrail ütopik bir hayalin peşinde koşuyor, ABD bir enstrüman olarak İsrail’i kullanıyor ve bölgeyi dizayn ediyor. 7 Ekim, bu coğrafyada hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı yeni bir dönemin kapısını araladı.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu