VİDEO HABER

AK Parti MYK İsrail saldırıları gündemiyle toplanıyor

KAYNAKCNN TÜRK

İsrail’in saldırganlığının ardından yükselen tansiyon. Meclis’te bakanların yapacağı bilgilendirme ve süren kongre süreci. Erdoğan kurmaylarıyla gündemi değerlendirecek.

AK Parti MYK İsrail saldırıları gündemiyle toplanıyor

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Gündemde İsrail’in 1 yıldır devam eden Gazze saldırısı var. Saldırının birinci yıldönümünde gerçekleşecek toplantıda acil ateşkesin sağlanması, bölgeye insani yardımların ulaştırılması ve kalıcı çözüm için atılacak diplomasi adımları masada olacak.

İsrail’in Gazze’nin ardından Beyrut’a saldırması Ortadoğu’da gerilimi artırdı. Ankara’dan “Lübnan’ın yanında olacağız” açıklamaları gelirken, verilecek desteğin mahiyeti, bölgedeki Türk vatandaşlarının güvenliği gibi sıcak başlıklar MYK’da değerlendirilecek. Öte yandan bu hafta Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlarının Meclis’i bilgilendirmesi bekleniyor. Oturumda mercek altına alınacak hususlar da toplantıda müzakere edilecek.

AK Parti MYK İsrail saldırıları gündemiyle toplanıyor

Ekonomi de AK Parti’nin yakın takibinde hem enflasyonla mücadele adımları hem dar gelirli ve emeklinin alım gücünün yükseltilmesi seçenekleri toplantıda istişare edilecek. Fahiş fiyatla mücadeleye dönük atılabilecek adımlar da toplantıda incelenecek.

Öte yandan AK Parti’nin 8. Olağan Kongre takvimi de sürüyor. 12 Ekim’de belde ve ilçe kongreleri başlayacak. MYK toplantısında Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, kongre takvimini ve süreçte atılacak adımları sunumla anlatacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu