FOTO HABER

İstanbul’un Kurtuluşu ne zaman? İstanbul’un Kurtuluşu mesajları ve sözleri 2024!

“İstanbul, tarih boyunca pek çok kez kuşatıldı, ama asla boyun eğmedi. 6 Ekim 1923’te bu direniş ruhu bir kez daha zaferle sonuçlandı. O gün, işgalden kurtulan İstanbul, özgürlüğüne yeniden kavuştu. Bugün bu zaferi kutlarken, İstanbul’un geçmişten bugüne taşıdığı onurlu mirasa sahip çıkmanın önemini bir kez daha anlıyoruz. İstanbul’un özgürlüğü, bizim onurumuzdur!”

“6 Ekim 1923, İstanbul’un yeniden doğduğu gün! İşgal altındaki bir şehrin nasıl özgürlükle buluştuğunun en güzel örneklerinden biri olan bu gün, bir milletin bağımsızlık için verdiği mücadelenin zaferle sonuçlandığı tarihtir. Her adımında bir tarih barındıran İstanbul, bugün hâlâ o günkü gururu ve onuru taşımaktadır. İstanbul’un kurtuluşunu kutluyor, geçmişimize minnetle bakıyoruz.”

“Bir milletin kaderi, 6 Ekim 1923’te İstanbul’da yazıldı. İşgal altındaki bir şehrin yeniden özgürlüğe kavuşması, tüm ulusun zaferine işaret etti. İstanbul’un kurtuluşu, sadece bir şehrin değil, bir ulusun onurunun ve bağımsızlığının yeniden kazanılması anlamını taşıyor. O günün kahramanlarını saygıyla anıyor, İstanbul’un özgürlük dolu tarihini bir kez daha selamlıyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu