SON DAKİKA

Dolandırıcılardan pes dedirten yöntem: Bu sefer de CNN TÜRK’ü taklit ettiler!

KAYNAKCNN TÜRK

CNN TÜRK DOLANDIRICILARIN PEŞİNE DÜŞTÜ

Dolandırıcılar, CNN TÜRK’ün logosunu ve sitesini birebir kopyalayarak sahte bir site oluşturdu. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Murat Kırık sahte site için, “Bakın markayı, logoyu görüyorsunuz. Bu sahte site, cnnturk.com’un birebir taklidi. Neden A sitesi, B sitesi değil, de cnnturk.com? Çünkü insanlar buraya güven duydukları için. Dolayısıyla cnnturk.com’u kopyalamışlar, klonlamışlar” uyarısında bulundu.

Dolandırıcılardan pes dedirten yöntem: Bu sefer de CNN TÜRKü taklit ettiler

Dolandırıcılar sahte sitede sadece CNN TÜRK’ü taklit etmekle kalmayıp, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından paylaşılmış gibi gösterilen sahte tweetler de oluşturdular. Bu yalan haberlerle Türkiye Petrolleri üzerinden yatırım vaadi sundular. Prof. Dr. Ali Murat Kırık, “Dolandırıcıların amacı tamamen cebinizdeki parayı almak. Bu, kombine bir dolandırıcılık vakası” dedi.

Dolandırıcılardan pes dedirten yöntem: Bu sefer de CNN TÜRKü taklit ettiler

“DEVLET PROJESİ” ADIYLA KİRLİ TUZAK

CNN TÜRK ekibi, dolandırıcılarla iletişime geçti ve Türkiye Petrolleri isminin kullanıldığı platforma kaydoldu. Kısa süre sonra yurt dışı numarasından bir telefon aldılar. Karşı taraf kendisini kamu personeli olarak tanıttı ve projeyi bir “devlet projesi” olarak lanse etti. Dolandırıcı, “Biz Türkiye Petrolleri’nin personeliyiz ve başvurulara istinaden geri dönüş yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Dolandırıcılardan pes dedirten yöntem: Bu sefer de CNN TÜRKü taklit ettiler

TÜRKİYE PETROLLERİ HİSSESİ YALANIYLA KANDIRIYORLAR

Dolandırıcılar, uluslararası piyasada petrol alım satımı yapılacağını ve Türkiye Petrolleri’nin düşük fiyattan petrol alıp yüksek fiyattan satacağını iddia etti. Yüksek kazanç vaat eden dolandırıcılar, “Ne kadar sermaye o kadar kâr demek, minimum getirisi size 17 bin ila 21 bin TL” dedi.

Dolandırıcılardan pes dedirten yöntem: Bu sefer de CNN TÜRKü taklit ettiler

Dolandırılma endişesi dile getirilince dolandırıcılar, “Bu devlet projesi olmasa reklamı yayınlamazdık. Korkacak bir şey yok, devlet büyüklerimiz de haberde yer aldı” diyerek sahte güven sağlamaya çalıştı.

Ali Murat Kırık, “Her şey profesyonelce yapılmış ve sizi sahte bir yatırım sitesine yönlendiriyorlar. Sonunda bütün paranız dolandırıcıların hesabına yatıyor” şeklinde konuştu ve bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu